DEPREM SON DAKİKA | Kurban Bayramı tatilinin dördüncü gününde sismik izleme merkezleri Türkiye genelinde ve çevre denizlerde yeni hareketlilikler rapor etti. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, gecenin en dikkat çeken sarsıntısı saat 04:44'te Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yerin 4.3 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 3.6 büyüklüğündeki bu depremin ardından sabahın ilk ışıklarında Erzurum'un Köprüköy ilçesinden de sismik veri geldi. Hafta sonunun ilk günü olan 30 Mayıs Cumartesi günüsismik cihazlara yansıyan son depremleri ve derinlik haritasını sizler için derledik.
AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU?
- Köprüköy (Erzurum): Saat 05:24'te Marifet merkezli, yerin 5.3 km derinliğinde 2.0 büyüklüğünde sismik bir hareketlilik kaydedildi.
- Sındırgı (Balıkesir): Saat 04:44'te yerin 4.3 km derinliğinde, çevre yerleşim yerlerinde de hissedilen 3.6 büyüklüğünde (alet sel büyüklüğü 3.5) bir deprem meydana geldi.
- Girit Adası Açıkları (Akdeniz): Saat 01:18'de denizin 6.5 km derinliğinde 3.2 büyüklüğünde bir deprem rapor edildi.
- Ege Denizi: Saat 01:11'de sular altında yerin 10.9 km derinliğinde 3.5 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.
- Şefaatli (Yozgat): Gece yarısının hemen ardından, saat 00:19'da Arife köyü merkezli, yerin 5.0 km derinliğinde 2.3 büyüklüğünde bir mikro sarsıntı kaydedildi.
AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ | TIKLA-GÖR

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ | TIKLA-GÖR

ASpor CANLI YAYIN
