UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Fransa'nın So Foot dergisine röportaj verdi ve başarısızlıkla sonuçlanan Avrupa Süper Ligi'ni değerlendirdi. İşte Ceferin'nin büyük yankı uyandıran açıklamaları:
"Çocukken bir tekne kaptanı olmak istermişsiniz. Bugün açık denizlerde değilsiniz ve UEFA gemisini yürütüyorsunuz. Şu an nasıl gidiyor?"
"Açıkçası iyi. UEFA çok güzel ve güçlü bir gemi. Denizaltılar tarafından bir saldırıya uğradık ama sonuç olarak batan denizaltılar oldu."
"AGNELLI BANA YEMİNLER ETTİ"
"Bu ünlü denizaltılar, büyük Avrupa kulüpleriydi herhalde... Son dönemde bu denizaltılar dava etmeyi düşündünüz mü?"
"Dürüst olmak gerekirse, neler olduğunu tam olarak bilmiyorduk. Zaman zaman bölünme tehditleri alıyorduk ve konuyla ilgili belgeler de sızıyordu. Ancak bunu çok ciddiye almadık. Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Andrea Agnelli, UEFA yürütme komitemizin bir üyesiydi. Endişelenecek bir şey olmadığına dair bize güvenceler verdi. 12 asi kulübün katıldığı Avrupa Süper Ligi öncesinde yeni reformlar üzerine birkaç toplantı gerçekleştirmiştik. Bu 12 kulübün de içinde olduğu bir toplantı sonrası hayalet projelerini ortaya çıkardılar."
