Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray deplasmanda Hesap.com Antalyaspor'u 4-1 mağlup etti.
Sarı kırmızılılarda Okan Buruk mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.
İŞTE BURUK'UN SÖZLERİ
Okan Buruk: "Çok fazla ürettik. Erken golleri bulduk. Daha sonra kaçırdığımız ve son pasları veremediğimiz pozisyonlar oldu. Oyun kurmada iyi işler yaptık. İlk yarının sonunda birkaç tane geçiş fırsatı verdik rakibe, orada da zaman zaman çok acele ettik. Devre arasında bununla ilgili konuştuk. Ürettik, goller attık ve güzel bir galibiyet oldu."
"Yunus Akgün, uzun süre sonra ilk 11'de oynadı ve üretkenliğini arttırdı düşündüğümüz gibi. Icardi, girdikten sonra iyi oynadı ve golle bitirdi. Bütün takım iyi performans gösterdi.
ICARDI TAKIMDA KALACAK MI?
"Başkanımz da açıkladı. Bizim kaptanımız. Bizim için çok değerli. Son yılllardaki performansı... Geçen sene sakatlık yaşadı. Bu sakatlıktan dönmek, uzun süre sonra oynamak, attığı gol sayısı, önemli bir gol sayısı. Çok fazla speküle ediliyor. O yüzden bu spekülasyona açık bu tür yıldız oyuncular ama biz ona çok güveniyoruz. Çok önemli ve değerli Galatasaray için. Hep Galatasaray sevgisini gösteriyor taraftarlar. Golünün zamanlaması da çok iyi oldu." dedi.
"KÖTÜ BİR ZEMİNDE OYNADIK"
İkinci yarıya ilişkin değerlendirmesinde skorun ardından oyunun dengesinin değiştiğine dikkat çeken Buruk, "İkinci yarı 3-0'dan sonra rakibimizin kalemize daha çok geldiğini gördük. Kötü bir zeminde oynadık. Bu zemin, iki takım için de bazı pozisyonlarda oyuncuların kalitelerini sahaya yansıtmalarını engelledi" ifadelerini kullandı.
Takım performansından memnun olduğunu vurgulayan Buruk, hücum hattının etkili oyununa dikkat çekerek, "Özellikle takım olarak iyi işler yaptık. Hücumdaki oyuncularımız çok etkili bir oyun ortaya koydu ve rahat, güzel bir galibiyet aldık" sözlerini sarf etti.
Aldıkları galibiyetin ligdeki konumları açısından da önemli olduğunun altını çizen Buruk, "Bu sonuç, lider olan Galatasaray'ın buraya lider olarak gelip lider olarak dönmesini sağladı. Diğer maçları izledikten sonra puan durumunda nerede olduğumuzu daha net göreceğiz. Trabzonspor güçlü geliyor, Fenerbahçe güçlü geliyor. Biz de son Kasımpaşa maçıyla birlikte ilk devreyi iyi bir şekilde kapatıp yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
