Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 2-0 yendi. Alanyaspor'a galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Djalma Campos ve 55. dakikada Cisse kaydetti. Bu sonuçla, Alanyaspor puanını 24'e çıkarırken, MKE Ankaragücü ise 20 puanda kaldı.
MUSTAFA KAPLAN: "ANKARAGÜCÜ'NÜN ÖNÜNÜ AÇARIM"
MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, "Başkan ile görüşürüm, ayrılmam gerekirse de ayrılırım. Gerekirse Ankaragücü'nün önünü açarım" dedi.
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında MKE Ankaragücü ve Aytemiz Alanyaspor karşı karşıya geldi. Eryaman Stadı'nın açılış müsabakası olan karşılaşma 2-0 Aytemiz Alanyaspor'un galibiyetiyle sonuçlandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Eryaman Stadı'nın açılış maçında stadı dolduran taraftarların desteğinden dolayı memnun olduğunu, yenilgiden dolayı ise mutsuz olduğunu belirtti. Kaplan, "Maçı kaybettiğimiz için son derece üzgünüz. Stada gelen tüm taraftarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Maçın başında yediğimiz penaltı golünden sonra üretkenliğimiz düştü. Kubilay'ı aldık golü arzu ediyorduk yaptığımız hata sonucu ikinci golü yedik. Biz büyük bir camiayız bu zor şartlarda elimizi taşımızın altına koyduk. Önemli olan camiamıza sahip çıkmak gerekirse Ankaragücü'nün önünü açarız. Taraftarımız İsmail Kartal adına bağırdı. Ben İsmail hocanın emeklerinden dolayı kutluyorum. Başkanla oturup konuşuruz, ayrılmamız gerekiyorsa ayrılırız. Ankaragücü camiasına hizmet için buradayız. Transfer için Ankara'ya gelen oyuncular var. Sezon başı alınan oyunculardan sakatlıklar meydana gelince transfere ihtiyacımız var. Elimizdeki en iyi on biri sahaya sürdük ama üretkenliğimiz yoktu" şeklinde konuştu.
El Kabir'le ilgili de açıklamada bulunan Kaplan, "Hafta içi kendisiyle görüştüm. Antalyaspor maçına hazır olmasını istedim. Kendisi de bana idmanlara çıkma isteğinde bulundu. İdmanlara çıkabilirsin fakat takımdan özür dilemen gerekir dedim o da kimseden özür dilemem" dedi.
SERGEN YALÇIN: "ANKARAGÜCÜ TARAFTARI BUGÜN GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ"
Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, galibiyet sonrası yaptığı açıklamada iyi oynayarak kazandıklarını söyledi.
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında MKE Ankaragücü ile Aytemiz Alanyaspor arasında yapılan maç 2-0 konuk ekibin galibiyetiyle sonuçlandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maç hakkında değerlendirmelerde bulunan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Gerçekten zor bir mücadele oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularımız fiziksel ve mental olarak sıkıntı yaşadılar bu süreçte. Kazanmak takımı motive ediyor. Bu galibiyetlere puan cetveline kendimizi birazcık yukarıya atmış olmaktan dolayı memnunuz. Ankaragücü önemli bir camia, inşallah kısa sürede toparlarlar ve üst sıralara tırmanırlar. Yeni stat bence çok güzel, Avrupa'daki statları andırıyor. Taraftar faktörü de çok önemli bu tür statlar için. Ankaragücü taraftarı da görevini layıkıyla yerine getirdi. Ligde son 5 maçımız çok zorluydu. Belki kazanamadık ama kaybetmedik. Ceyhun'u kullanmak istediğimiz şekilde oynatmaya çalışıyoruz. Ceyhun, bizim geçiş oyunumuzda önemli bir faktör umarım performansını arttırır" dedi.
Stat: Eryaman
Hakemler: Halis Özkahya, Alpaslan Dedeş, Ali Saygın Ögel
MKE Ankaragücü: Altay Bayındır, Erdem Özgenç, Yalçın Ayhan, Alihan Kubalas, Mehmet Sak, Djedje, Kenan Özer (Dk. 89 Nduka), Sedat Ağçay (Dk. 54 Kubilay Kanatsızkuş), Faty (Dk. 74 Cerci), Moulin, İlhan Parlak
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Cenk Ahmet Alkılıç (Dk. 89 Wanderson), Merih Demiral, Tzavellas, Nsakala, Ceyhun Gülselam, Efecan Karaca, Villafanez (Dk. 71 Welinton), Junior Fernandes, Djalma (Dk. 90+1 Ozan Tufan), Cisse
Goller: Dk. 7 Djalma (Penaltıdan), Dk. 55 Cisse (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 5 Erdem Özgenç, Dk. 11 Kenan Özer, Dk. 46 Djedje, Dk. 86 Moulin, Dk. 87 Yalçın Ayhan (MKE Ankaragücü), Dk. 51 Merih Demiral (Aytemiz Alanyaspor)
MAÇTAN DAKİKALAR
2. dakikada hakem Halis Özkahya, rakip takım atağı sırasında ceza alanı içinde MKE Ankaragücü'nden Erdem Özgenç'in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle VAR'a gitti. VAR incelemesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi.
Aytemiz Alanyaspor, 7. dakikada Djalma'nın kullandığı penaltı atışı sonrasında 1-0 öne geçti.
12. dakikada Nsakala'nın kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topla buluşan Junior Fernandes, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağa iyi vuramayınca top kalecide kaldı.
15. dakikada Erdem Özgenç'in soldan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde İlhan Parlak'ın kafa vuruşunda kaleci son anda topu kornere çeldi.
34. dakikada topu bir anda önünde bulan Efecan Karaca çalımlarla ceza alanına girdi ancak vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
37. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan İlhan Parlak'ın cılız şutunda top kaleci Haydar Yılmaz'ın ellerinde kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Aytemiz Alanyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
48. dakikada Kenan Özer'in kullandığı taç atışı sonrasında topla buluşan Faty'nin aşırtma vuruşunda top auta çıktı.
53. dakikada ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Cisse'nin şutunda kaleci topu elleriyle uzaklaştırdı.
55. dakikada Djedje'nin hatasıyla topu kapan Efecan Karaca, topu ceza alanı içindeki Cisse'ye aktardı. Bu futbolcu da bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2.
63. dakikada Moulin'in kullandığı köşe atışında ön direkte İlhan Parlak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
Müsabakayı Aytemiz Alanyaspor 2-0 kazandı.
