Paris'te çekilen kuralar sonrası Fatih Terim keyifliydi. Önemli olanın sürekli bu seviyede kalmak ve yarışmak olduğunun altını çizen İmparator, hedefi ise her zaman kovalayacaklarını belirtti. Terim "Avrupa Şampiyonası'nda deneyimliyiz. Kurada her zaman en istediğiniz çıkmıyor. Hedef birliği ve gönül birliği yapmış bir Türk takımının neler yaptığını biliyoruz. Ben oyuncularıma güveniyorum. Bu yaz yeni yıldızlar çıkaracağımızı düşünüyorum. Korkmadan, çekinmeden oynayacağız" dedi. Turnuvaya en iyi 3. olarak gelen Terim'e "Fransa'da da hedef yine en iyi üçüncülerden biri olarak mı turlamak?" sorunu yöneltildi. Tecrübeli hoca "Öncelikle direkt çıkmayı hedefliyoruz. Olmazsa tabii ki en iyi 3. olmayı isteriz. Türkiye hep en iyisini deneyecek, emin olun" yanıtın verdi.
Terim'in gözünden rakipler...
İSPANYA: "İspanya'yı konuşmaya gerek yok. Dünyanın en iyi takımlarının başında geliyorlar. Son Dünya Kupası'ndaki performansları üzerinden onları değerlendirmek yanlış olur."
ÇEK CUMHURİYETİ: "Çekler yine son maça geldi, hayat böyle sürprizlerle dolu. Bir onlar, bir biz yendik. Kolay maç olmayacak. Belki yine hikayesi olan güzel bir karşılaşma oynarız."
HIRVATİSTAN: "Hırvatlarla, Dünya Kupası elemelerinde de eşleşmiştik. Oradan önce Fransa'da birbirimizi deneyeceğiz. Yetenekli
oyunculardan kurulu bir rakip."
