17 Şubat 2020 | Pazartesi

Net penaltıydı!

Galatasaray, 6'ncı maçını kazandı. Herkes diyecek ki;
"6'da 6 yaptılar". Yaptılar da iyi futbol oynuyor mu? Hayır… Diyeceksiniz ki; "Tabelaya bak!" Tabelaya bakıyorum da tabela 1-0… 45'inci dakikada Seri'nin sol kolunu açık olarak tuttuğundan, koluna gelen top net penaltı.
Belki diyorsunuz ki; "Hakem düdüğü çaldı, ilk yarıyı bitirdi" Tamam çalsın… Sen VAR olarak çağır, seyretsin, penaltıyı attırsın.
Ben bu örneği Avrupa'da iki maçta gördüm. Futbolcular soyunma odasına giderken geri döndüler.
İş adalet dağıtmak değil mi? Bu kara belki düşme hattına, belki şampiyonluğa etki edecek.
Şu net; Ceza alanı içinde rakipten gelen toplarda kolunuz, elleriniz arkada olacak. Bizde ise eller havaya! Ya düğün dernek ya gece kulübü! "Eller arkaya" hikaye… Maçı yazalım tamam da bir tane pozisyon var ve maç 1-0…

***

Galatasaray şahsi becerilerle oynuyor. Topla fazla oynamışlar, yok bilmem ne yapmışlar, söylenen çoğu rakam hikaye. Malatyaspor çok tehlikeli akınlar yaptı.
"Galatasaray tecrübeli bir takım, şampiyonluklara alışmış" diyorsunuz. Diyorsunuz da Malatyaspor karşısında inanılmaz tedirgin futbol oynadılar.
Galatasaray'ın 1,5 yıldır çok iyi oynadığı maç sayısı bir elin beş parmağından fazla değil. Futbolda kazanmak herşey ise tamam. Keyif veriyor mu Galatasaray? Hayır!
Malatyaspor deplasmanda oynamasına rağmen Galatasaray'a karşı elinden geleni yaptı.
Dikkatli ve akıllı oynadılar ama puan çıkaramadılar.
Tamam, onların rakipleri Galatasaray değil ama Malatya için alttan gelen tehlike çok daha fazla.
Çünkü son sıralarda kımıldanma var.
Dikkat etmezsen bir anda kendini düşme hattında bulursun.

***

Yukarıdaki takımlara bakıyorsunuz;
Alanya bugün yenildi ama kötü oynamıyorlar, Başakşehir "İyi oynamadı" denildiği zaman bile vasatın üzerinde bir oyunları var.
Keza Trabzonspor da öyle.
Ama 3 büyük takım ite kaka gidiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray… Bu kadar taraftar, bu kadar basın gücüne rağmen ancak bu kadar oynuyorlar.
Hakem genelde kötü maç yönetmedi. Ama o pozisyonda kesinlikle VAR'ın hakemi çağırması gerekirdi. Diyelim ki hakem göremedi. VAR ne iş yapar?
Meçhul… Yani VAR dün gece isim olarak vardı, ama fiilen yoktu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor