26 Mart 2019 | Salı

Türk kuvveti

Eskişehir kırmızı-beyazdı gün boyu... Tribünler, yılbaşı kartpostallarını aratmayacak kadar güzeldi. Şenol Güneş, saha kenarında mahallenin şık abileri gibiydi. Güneş gibi parlıyordu Şenol hoca. Maçın ilk dakikalarında dirençli ve sadece kalesini korumaya çalışan bir Moldova varda sahada. Rakibi kısa sürede analiz edip, kanatlardan yüklenmeye başladık. İlk golde Hakan Çalhanoğlu'nun röveşata pası yılın asisti olmaya aday. Çünkü Hakan'ın bu asisti bütün Moldova savunmasını oyundan düşürdü. Hasan Ali de gelen pası sağ ayağı ile şık bir vuruş yaparak ağlara gönderdi.

***
Ardından tahrip gücü yüksek bir takım haline büründük. Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Hakan Çalhanoğlu, rakip savunmanın adeta canına okumaya başladı. Yine bir kanat organizasyonunda Burak asisti yaptı, Cenk gelişine bir vuruşla galibiyet kapısını ardına kadar araladı. Hakan Çalhanoğlu dün hücumda harika işler yaptı. Burak ile Cenk ise tıpkı Arnavutluk maçındaki gibi uyum içinde oynadı. Arnavutluk'ta Cenk pas, Burak gol; Eskişehir'de Burak pas, Cenk gol... Çok güzel hareketler bunlar... Hücum hattımız, hızlı bir tren gibiydi. Frene basmaya niyetimiz yoktu. Averaj istiyorduk, fark istiyorduk. Şutlarımızla Moldova kalesini dövüyorduk. 2 kez ağları bulduk, 1 kez Hakan ile direğe takıldık ilk yarıda... Ah neler kaçırdık neler... Şans yanımızda olsa daha ilk 45'te 5 olurdu skor.
***

İkinci yarıya da çok iştahlı başladık, oyunu hemen Moldova kalesine yıktık. Burak Yılmaz penaltıyı kaçırdı ama saniyeler içinde Cenk Tosun'un kurşun gibi kafa vuruşu ile farka gittik. Kaan Ayhan'dan gözlerimizin pasını silen bir kafa golü. Deniz Türüç'ten süper asistler... Art arda gelen gollerden sonra Eskişehir'de şahane bir atmosfer ve coşku vardı. Rakip güçsüzdü evet ama biz de çok güçlüydük... Dünkü muhteşem futbolumuzla Fransa'nın gözünü korkuttuk. Teşekkürler Şenol hocam... Teşekkürler çocuklar... Teşekkürler Eskişehir... Çok büyüksün Türkiyem!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor