23 Mart 2019 | Cumartesi

Lucescu masalından Güneş gerçeğine

Bir turnuvayı daha televizyon başından izlememek için bu kez çok kararlıydık.
Türkiye'nin en formda teknik direktörü ve harika bir kadro ile Arnavutluk maçına çıktık.
Turnuvaya iyi başlamak, yani galibiyet ile startı vermek çok çok önemliydi. Şenol Güneş de öğrencilerine belli ki bunu aşılamış.
İyi futbola puan vermiyorlar. (Biz çok iyi futbol oynadık ayrıca) O golü atacaksın. İlk yarıda yakaladık ve attık. İkinci yarıda yakaladık attık.
Genç jenerasyon tabi ki çok güzel, pırlanta gibi hepsi. Ama Cenk Tosun ve Burak Yılmaz ustalığı erken gol bulmamızı sağladı.
Attığımız golde Mahmut'un şok presi ve topu kapması, Burak'a servis yapması, Burak'ın Cenk Tosun ile verkaçı, ardından Burak Yılmaz'ın her zaman yaptığını Loro Boriçi Stadı'nda sahneye sunması jeneriklikti. Önceden çalışılmış bir taktikti bu. Golden sonra da Millilerimiz bunu denediler. Arnavutluk önde basıp, savunmamızı zorladığı anlarda Kaan ile Merih arasında zaman zaman uyumsuzluk göze çarptı. Ama Okay pozisyon süzücü ve bir dalgakıran görevini üstlenerek savunmamızı rahatlatan isim oldu. Harika ötesi bir maç çıkardı Okay. Emre Belözoğlu tam bir lider gibi orta alanda savaştı, faul aldı, takımımızı hücuma çıkardı ve oyun aklı oldu...

***

Arnavutluk ikinci yarıya çok adamla hücum ederek başladı. O dakikalarda iyi savunma yaptık, topun arkasına geçtik. Yakaladığımız toplarla da hızlı çıkıp, rakibi az adamla yakalayıp pozisyonlara girdik. Bu pozisyonlardan birinde (gün içinde A Spor'daki yayınımda Hakan Çalhanoğlu'ndan hep bir patlama bekledik, durduk... Şenol Güneş ile bu kez patlama yapacak demiştim...) Hakan Çalanoğlu, topu aldı, sürdü, ölçtü, biçti ve öyle bir füze çıkardı ki Arnavutluk kalesine...
Bir füze hızındaki top, ağlara yapıştı.
Bu golde Burak Yılmaz'ın ters koşu yapıp, rakip oyuncuları adeta tarlaya göndererek Hakan'ın önüne açması ve şut koridoru oluşturması ustalık kokuyordu.
Dün gece adeta ustaların gecesi oldu. Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu... Ve diğer altın çocuklarımız! Tabi bir de en ustamız Şenol Güneş'imiz! Ne güzel bir gece oldu! Çok özlemişiz böyle bir Milli zaferi...
Helal olsun size! Bizim Milli Takımımız bu işte! Bu Milli Takım alkışlanır ve baştacı edilir...
Meğer Lucescu ve onun gençleştirme masalları ile ne çok vakit kaybetmişiz!
Milli Takım budur işte! Teşekkürler Millilerimiz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor