05 Nisan 2019 | Cuma

'Arda'yı yok edelim' öyle mi!

Sanki liglerimizde Messiler, Ronaldolar, Mbappeler var da... Arda'yı yok sayıyoruz. Beyler! Sözünü ettiğimiz oyuncu Barcelona formasını başarı ile giydi, goller attı. Daha ötesi var mı? Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldız. EURO 2020'ye gitmek istiyoruz. Fransa'yı, İzlanda'yı yenen bir Milli Takımımız olsun istiyoruz. O zaman Arda Turan'ı görmezden gelemeyiz. Evet Arda Turan şu an için formsuz olabilir. Ama ona Milli Takım için yeşil ışık yakılırsa; kısa sürede eski Ardamız olur... Arda Turan geçmişte yaptığı hatalardan ders almış ve çok olgunlaşmış. CNNTürk'te Buket Aydın'ın sunduğu '40' programında harika şeyler söyledi Arda Turan. Bilal abisinden özür diledi. Milli Takım'ın hayatında en sevdiği şey olduğunu söyledi. Prim olayına açıklık getirdi! Artık nesini eleştirelim ki Arda'nın! Haziran ayında Fransa ve İzlanda maçlarımız var. Arda'yı yok sayan, Milli Takım'da görmek istemeyen bir azınlık var! Özür dileyen, olgunlaşan birine hala vurmak mı; yoksa hoşgörü ve affedici olmak mı? Arda'yı sert eleştirileri ile adeta yok etmeye çalışanlara sesleniyorum: 'Siz hayatınız boyunca hiç hata yapmadınız mı?' Başkalarının gözünde çöp ararken, kendi gözümüzdeki merteği görelim önce! Gelin birlik olalım beyler! Söz konusu Milli Takım! Halkın takımı, bizim takımımız.... Ülke olarak Arda Turan'a moral verip sahip çıkacağız. Onu yeniden kazanacağız! O, özür diledi; hatalarından ders çıkardı. Kabul edilmiş bir yanlışlık, kazanılmış bir zaferdir... Biz de Arda'yı bağrımıza basacağız. Eminim ki, Başakşehir forması altında eski günlerine dönecek bir Arda Turan'a Şenol Güneş hocamız da sahip çıkıp onu aday kadroya çağıracaktır. Ama önce Arda'nın eski Arda olup, 'Ben hazırım hocam' demesi lazım! Bu Milli Takım'ın Arda Turan gibi bir ustaya çok ihtiyacı var. Bunu unutmayalım...


'FENER OL' kampanyası tutarsa diğerlerine de örnek olur
Fenerbahçe'de 65 milyon euro'luk gelir-gider dengesindeki açığı gidermek için, Başkan Ali Koç, 'Fener Ol' kampanyası başlattı. Taraftarlar, camianın önde gelen isimleri, Fenerbahçeli işadamları, mali açıdan çok zor durumdaki Fenerbahçe'ye yardım etmek için harekete geçti. 65 milyon euro toplanır mı, bilemem. Çok zor görünüyor. 31 Mayıs'a kadar bir süre var. Yani her gün yaklaşık 1 milyon 150 bin euro toplanması gerekiyor. Ama unutulmasın; her çok azdan olur. Haydi Fenerbahçe! Şimdi söz sırası sizde! Eğer 'Fener Ol' kampanyası tutarsa, mali açıdan zor durumda olan diğer kulüpler de bu yola başvurur.


Comolli'nin Fenerbahçe'ye ne katkısı oldu, açıklansın!
Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç dışında Comolli'nin yeni sezonda da kulüpte kalmasını isteyen başka biri var mı açıkçası çok merak ediyorum. En önemlisi bazı Fenerbahçe yorumcularının 'çöp' dedikleri (.. ki ben buna katılmıyorum. Fenerbahçe'nin kadrosuna çöp demek büyük hakarettir) kadroyu kuran Comolli. Fenerbahçe'yi milyonlarca euro zarara uğratan Comolli. Fenerbahçe'den her ay dolgun bir ücret alan da Comolli. Peki Comolli'nin bu sezon Fenerbahçe'ye ne katkısı oldu Sayın Ali Koç? Bunu bize açıklar mısınız? Biz de bilelim; 25 milyon Fenerbahçe taraftarı da bilsin.

Ersun Yanal'ın kaderi kalan 8 maça bağl
Fenerbahçe'nin yeni sezon için kadro yapılanması Ersun Yanal üzerinden devam ediyor. Buna hiç itirazım yok. Ersun Yanal, Comolli gibi transferde karavana atmaz. İyi oyuncular getirir Fenerbahçe'ye... Ama Fenerbahçe'nin ligdeki durumu ortada. Ersun Yanal geldiği günden bu yana fark yaratamadı. Üstelik de devre arasında önemli transferler yaptırdı Fenerbahçe'ye. Buna rağmen ligde yerinde sayan bir takım var ortada. Kalan 8 maç Ersun hocanın kaderini belirleyecek. Bu süreçte tat vermeyen bir futbol oynanır, kötü sonuçlar alınırsa Ersun Yanal ile yollar ayrılır.

Ne oldu sana DIAGNE
Kasımpaşa'da oynarken rakip kalelere gol yağdırıyordun! Uçana, kaçana vurup gol yapıyordun... Her takım taraftarı seni izlerken, 'İşte bizim takıma böyle bir golcü lazım' demeden edemiyordu. Galatasaray büyük fedakarlıklar yaparak sana tonla bonservis ücreti ödedi. Sen de tarihi bir fırsat yakaladın. Büyük bir takımın formasını giyiyorsun! Ama hala ortalarda yoksun. Unutma Galatasaray seni gol makinesi diye aldı... Kendine başka bir makine benzetmesi yaptırma! Hayal kırıklığı yaratmaya devam edersen kaybolup gidersin.


Sürprizler haftası
Lige milli maçlar ve seçim süreci nedeniyle 18 gün ara verildi. Neredeyse devre arası kadar... Bu aralardan sonra lige dönüşler özellikle hedefi olan büyük takımlar için zordur. Çünkü bu takımlarda ülkelerinin milli takımlarına giden oyuncular fazladır. Gidiş-geliş yolculukları oyuncuları yıpratır. Motivasyon düşer. Bu hafta zirve yarışındaki takımların maçlarından sürpriz sonuçlar bekliyorum. Bu sadece bizim ligimize özgü bir durum da değil. Majör liglerde de aynı durum söz konusu oluyor. Bu hafta oynanacak olan maçlardan sonra şampiyonluk yarışı bambaşka bir hal alırsa kimse şaşırmasın!

Mustafa Cengiz'e yapılan büyük vefasızlık!
Bir başkan düşünün! Yönettiği kulübünün haklarını korumak için UEFA ile adeta çata çat kavgaya giriyor. Haklı olduğu bir kavga bu! Ve CAS'a başvurup, UEFA'yı yeniyor. Futbolumuzda bir kulüp başkanı ilk defa CAS'ta kulübü adına bir dava kazanıyor. Buna İtalyan, İngiliz ve Alman kulüpleri bile şaşırıyor. UEFA ile sıkıntı yaşayan bu liglerdeki kulüplerin başkan ve yöneticileri, Mustafa Cengiz'e danışıp bilgi alıyorlar. Ve diyorlar ki, "Siz nasıl bir savunma yaptınız, nasıl bir yol izlediniz de CAS'tan dava kazandınız. Bunu bize de öğretin de biz de kazanalım" diyorlar. Galatasaray'ın kravatlıları yani liselileri, Başkan Mustafa Cengiz'i idari açıdan ibra etmeyerek, bu yapılanlara 'teşekkür!' ediyorlar. Nerde kaldı vefa, nerde kaldı başarıyı alkışlamak! Şimdi merakla bekliyorum. Kongrede o liselilerden biri çıkıp da ateşten gömleği giyecek mi? Yoksa böyle hizmet edenlerin önüne taş koyarak, 'En büyük Galatasaraylı benim' mi diyecek? Galatasaray taraftarı, hizmet edene sahip çıkar; hizmet edenin önüne duvar öreni ise hiç unutmaz!


Beşiktaş için en uygun isim RIZA ÇALIMBAY?
Beşiktaş, hoca arayışlarına başladı. Oysa aradıkları teknik adam bir nefes kadar yakınlarında duruyor... Kim mi, tabi ki Rıza Çalımbay. Rıza Çalımbay duruş olarak, kişilik olarak tam da Beşiktaşlılık duruşuna en yakışan isim! Adam gibi adamdır Rıza Çalımbay. En zor şartlarda bile gittiği her kulübü yukarıya taşımış ve iyi futbol aynatmıştır. Beşiktaş ekonomik olarak sıkıntıda. Seneye kadro olarak küçülmeye gitmeyi planlıyor Başkan Fikret Orman! O zaman Kartal'ı kanatlandırıp, uçuracak en uygun hoca Rıza Çalımbay'dır. Rıza hocam boştayken, ülke ülke dolaşıp yardımcıları ile çok maç izlemiş. Şu anda kafasında belirlediği 6-7 müthiş oyuncu varmış. Rıza hocanın ajandasındaki bu isimler, pahalı da değilmiş, hem de ligimize damga vuracak oyuncularmış. 'Atom Karınca' tam isabet Fikret Başkan... Bizden söylemesi...


Yusuf ve Abdülkadir'i satmak mı YOKSA ŞAMPİYONLUK MU?
Trabzonspor ve Türk futbolunun iki parlayan yıldızı Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür! Majör liglerin yetenek avcılarının hedefindeki iki isim Yusuf ve Abdülkadir! Sosa geçen gün verdiği bir röportajda Abdülkadir için "Çok çalışırsa birkaç yıl içinde Messi gibi olur" dedi. İki oyuncu için de Trabzonspor'a Avrupa'nın önemli kulüplerinden başdöndürücü cazip teklifler var! Mali açıdan zor günler geçiren Trabzonspor yönetimi, bu iki oyuncuyu satıp, düzlüğe çıkmayı mı tercih edecek? Yoksa para herşey değil diyerek Yusuf ve Abdülkadir'i kadroda tutarak 'Hayır satmıyorum! Ben seneye bu oyuncularla şampiyonluğa oynayacağım. Hatta birkaç iyi transfer yaparak şampiyon olacağım" mı diyecek? Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun bu konuda en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Benim bu konudaki görüşüm ise; iki oyuncuyu şampiyonluk yaşadıktan sonra daha büyük paralara satmak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor