07 Ocak 2011 | Cuma

Avrupa uzak değil

Başkan Yıldırım Demirören ustalık döneminde iyi transferler yaptı. Yedi yıllık transfer hovardalığı sonunda iyi bir kadro oluşturmanın ilk şartının bünyeye uyumlu kaliteli oyuncuları bir araya getirmekten geçtiğini anladı. Quaresma ve Guti'nin üzerine, Simao, Almeidave Fernandesgibi yıldızların alınması günü kurtarma politikalarından vazgeçildiğini, yakın geleceğe yatırım yapıldığını kanıtlıyor.
Beşiktaş'ın şu anda inanılmaz tecrübeli kaliteli bir kadrosu, arkadan gelen Muhammed, İsmail, Rıdvan, Anıl, Onur ve Ersan gibi ümit veren gençleri var. Bu demektir ki önümüzdeki iki transfer sezonunda bir ya da iki nokta atışıyla çok iyi bir takım ortaya çıkabilir.
DolayısıylaAvrupa'da bir şampiyonluk yaşamanın hesapları da yapılabilir.
Bu sezon için bunca yatırıma rağmen ligde ve Avrupa'da beklenen başarı gelmese dahi bunu çok önemsememek ve üzerine koymaya devam etmek gerekir. Başkan sürekli olarak "Transferde yüzde 30 hata her zaman olur" der.
Bu dönemde o kadar bir hata yapılmadığının altını çizmek lazım.

Beşiktaş'ın geleceği aydınlık
Önümüzdeki sezon Beşiktaş'ın geriden oyunu yönetecek, libero özellikli bir stoper bulması halinde, bugün hayal gibi görünen başarıları yakalayacağına inanıyorum.
Quaresma'nın bundan önce oynadığı takımlardaki sorumsuz görüntüsünden kurtulması, kaptanlıkla ödüllendirilecek olan Guti'nin futbolunun sohbaharında formasını sahiplenmesi, Simao, Almeida gibi kendisini kanıtlamış isimlerin de bünyeye uyum sağlamasıyla Beşiktaş'ın geleceğinin aydınlık olduğunu söyleyebiliriz.
Bana göre Manisa'da oynanacak ilk kupa maçından itibaren rakibini sahasından çıkarmayan, bol pozisyon bulan, bol gol atan bir Beşiktaş izlemeye başlarız.
Şu an itibariyle bana göre gol krallığının en büyük adayı da Almeida'dır. Bobo da kafasındaki sorunlarnı silip olaya motive olursa, Beşiktaş'ın tüm hedeflerine yürümesi daha da kolay olacaktır.
Sonuç olarak şunu söylemeliyim: Keyif veren, taraftarı coşturan ve bol gollü maçlar oynamasımuhtemel olan bir Beşiktaş izleyeceğimizi düşünüyorum. Bu takım muhteşem taraftarla özellikle İnönü'de kendisine ait birçok rekoru da kıracaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor