02 Ocak 2011 | Pazar

Yenilere bakış!

Beşiktaş ara transferde inanılmaz operasyonlar yaptı ve dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna kattı. Yapılan transferler bünyeye ne kadar uyum sağlar onu şimdiden söylemek güç ama kağıt üzerinde yapılan işler doğru. Neden mi? Şundan; ligin ilk yarısında yaşanan en büyük problem ön bölgede top tutmak ve rakibi gerçek baskı altına alıp golü bulabilmekti. Schuster savunmayı öne çıkarıp fiziksel bir baskı uygulasa bile, ön tarafta Nihat, Holosko, Bobo, Nobre ve Tabata rakip ceza sahası önü ve içinde topu etkili şekilde kullanamadıkları için erken gol ve goller bulmak genellikle mümkün olmadı. Beşiktaş'ın aradığı gol geciktikçe rakiplerin dirençleri arttı ve en kolay maçlar dahi zora girdi. Hiç hesapta olmayanpuanlar hep bu şekilde kaybedildi.

Ara transferi iyi değerlendirdi
Şimdi farklı bir durum var. Ön tarafta Quaresma, Aurelio, Guti, Simao, Fernandes ve Almeida'dan en az beşi (Sakatlıklar izin verirse) genellikle birlikte oynayacaklar. Dolayısıyla savunmayı öne çekerek oluşturulan fiziksel baskı burada en şiddetli halini alacak. Rakibin on kişiyle savunma yaptığını bile düşünsek Almeida'nın Bobo'dan çok daha iyi bir performans sergilemesi büyük ihtimaldi. Aynı şekilde Simao ve Quaresmaile kanatlardan etkili bindirmeler yapmak ve sonuç almak da eskisine oranla çok daha kolay olacaktır. Geriden Fernandes'in, Aurelio ya da Ernst'ten daha çok öne çıkacağını da hesaba katarsak, normal şartlarda, rakibi kendi sahasından çıkarmayan, gol ya da golleri maçın ilk bölümünde bulan bir Beşiktaş izlememiz olasıdır. Uzun sözün kısası; mantık hesabı yaparsak Beşiktaş'ın ara transferi iyi değerlendirdiğini söylemeliyiz. Evdeki hesap saha içine ne kadar uyar derseniz onu ilk düdük çalınca göreceğiz. Daha önce değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor