11 Ocak 2011 | Salı

Hakemler mesajınız var!

15 yıldır bu ligde hakkını, hukukunu bile arayacak kadar sesi çıkmayan Trabzonspor, ilk yarıda muhteşem bir performans sergileyip önüne geleni ezip geçince bazı çevrelere ciddi rahatsızlık verdi. Çok korkuyorlar! Ödleri patlıyor! Karadeniz Fırtınası ikinci yarıda da böyle eserse ne yaparız diye kara kara düşünüyorlar.
Kim onlar diyeceksiniz? Üç büyükler elbette. Beşiktaş hem aradaki farkı kapatmak, hem de Avrupa'da hedefine koşabilmek için kadrosunu güçlendirdi. Eksiklerini tamamladı. Galatasaray da yarım yamalak bir çaba içinde görülüyor.
Bu noktada önemli olan her iki kulübü yönetenlerin de kendi eksiklerini tamamlamaya çalışması ve başka yerden medet ummaması. Peki Fenerbahçe öyle mi? Değil, asla değil! Aykut Kocamanbaşladı, Aziz başkan devam ediyor. Bir hakem muhabbetidir gidiyor.
Malum en son Aziz başkan Fenerbahçe dergisine konuştu ve şöyle dedi: "Hakem hataları olmazsa şampiyonuz!"

Büyük bir hata yapıyor

Görünüşte iyi niyetli, futbolcuları motive etmeye yönelik bir açıklama gibi. Ya da siz öyle zannedin.
Bana göre bu açıklama hakemleri baskı altına alma çabasından başka bir şey değil. Aziz Başkan hakemlere üstü örtülü mesaj gönderiyor. Kafalarını karıştırmaya çalışıyor. Belki farkında değil ama büyük bir hata yapıyor. Adalet terazisinin ayarıyla oynamak tehlikelidir. Bir bozuldu mu bir daha düzelmez.
Bir sezon belki lehinize tartar ama başka sezonlarda başkalarının lehine tartmaya başlar.
Dolayısıyla hepimizin ilk görevi adalet terazisinin ayarını korumak olmalı. Beşiktaş, Trabzon ve Galatasaray bu konuda titizlik gösteriyor ama Fenerbahçe yönetimi oralı bile değil.
Bakmayın siz Aziz başkanın, "Hakem hataları olmazsa şampiyonuz" demesine, aslında "Hakem hataları lehimize olursa şampiyonuz" demektir bu.
En azından ben öyle anlıyorum. Bakalım hakemler nasıl anlayacak?

* * *
Tekmelerle hazırlık
Schuster Sivas maçındaki tekmelere isyan etmiş. Alman hoca henüz farkında değil anlaşılan. Anadolu'da oynayan her futbolcu, dört büyüklerle yapılan maçları hayatının fırsatı olarak görür. Hazırlık, mazırlık dinlemez tekmeye kafa uzatır, kafaya da tekme atar. O nedenle böyle hazırlık maçları, hazırlığın anlamını daha iyi bilen Avrupalı rakiplerle oynanmalır, ligdeki rakiplerle değil.

* * *
Hoş geldin Mami
Yıllar önce bir yazımın son cümlesi şöyleydi: Beşiktaşlılar dua etsin, Muhammed çabuk büyüsün! O kinayeli cümle bir latifeydi elbette ama içinde Muhammed gibi bir yeteneği bir an önce izleme sabırsızlığı da gizliydi. Mami Antalya kampında vitrine çıkmaya başladı. Hele bir sazı eline tam alsın, dünyanın dikkatini çekeceğine kuşku yok. Hoş geldin Mami. Çok çalış ve önüne çıkan fırsatları çok iyi kullan. Asla şımarma. Bozulmayan bir yıldıza öyle çok ihtiyacımız var ki! Bizi daha fazla bekletme.

* * *
Beşiktaş'ın lüksü yok

Beşiktaş henüz tam olarak hazır değil. Kampı takip eden kardeşlerimle yaptığım görüşmeler sonucu bende oluşan izlenim böyle. Yarın Manisa karşısında yeni kadroyu çıplak gözle izleyince daha iyi bir fikir sahibi olacağım kesin. Dolayısıyla derinlemesine analizimiz o maçın ardından gelecek. Şimdilik şunu söylemeliyim ki, Avrupa'ya giden en kısa yol olan Kupa asla es geçilmemeli. Beşiktaş'ın kupayı hafife alma şansı yok. Umarım tüm futbolcular bunun bilincindedir.

* * *
İşbitirici Galatasaray
G.Saray süper bir stat yaptı, daha doğrusu devlete yaptırdı! Tebrik ediyorum. Beşiktaş bir izin için yıllardır bekliyor. F.Bahçe ise devletten tek kuruş almadan yaptı stadını.
Şu manzara bile G.Saray camiasının işbitiriciliğinin kanıtıdır. Helal olsun işlerini biliyorlar.
Dediğim gibi stat muhteşem oldu, geriye kaldı iyi bir takım yapmak! O konuda devletin katkısı olur mu bilmem ama bu takımı kimse izlemez onu bilirim!
Adnan başkan bir an önce biraz transfer yapsa iyi olur. Her şeyi devletten beklemek olmaz di mi?

* * *
Birol Can'a yakışır!
Güzel bestelere imza atan Birol Can kardeşim, arkadaşlarıyla kolları sıvayıp sınırları aşmış!
Stüdyoya giren Can ve arkadaşları "Formanda ter olmaya geldik!" diye bilinen besteyi Portekizce seslendirmiş. İyi de yapmışlar.
Portekiz Milli Takımı'na dönen Kartal'a da bu yakışırdı.

* * *
Almeida kaç gol?
Kendisi 10 golün iyi, 15 golün çok iyi olacağını söylemiş. Bence tevazu gösteriyor.
Arkasındaki ustaları düşününce çok iyi besleneceği kesin. 1.5 gol ortalama tutturması da sürpriz olmaz. Çok büyük bir şanssızlık yaşamaz ise Almeida'da da en kötü ihtimalle bu oranı tutturacaktır.

* * *
Reyting Beşiktaş'ta
Beşiktaş'ın forvet hattı müthiş oldu. En azından kağıt üzerinde durum bu. Quaresma, Guti, Fernandes, Simao ve Almeida. Beşi bir yerde olunca bir takımın havasını, suyunu değiştirmeleri kaçınılmazdır. Beşiktaş şampiyon mu olur yoksa ligi daha aşağılarda mı bitirir bilemem ama bu beşliyi izlemek ayrı bir keyif olacaktır. Bu transferler bittiği andan itibaren reytingi en yüksek takım Beşiktaş oldu. Ligin ikinci yarısında herkes bunu net olarak fark edecektir. Bundan sonra Beşiktaş'ın gündemdeki yeri de, futbolsever gözündeki değeri de katbe kat artacaktır. Darısı gelecek sezonların başına.

* * *
Zapo ve Dos Santos
Zapo iyi futbolcu olduğunu performansıyla kanıtlamıştı, giderken takındığı tavırla iyi insan olduğunu da kanıtladı. Futbolcu böyle olmalı. Fenerbahçeli Dos Santos gibi ekmek yediği kulübünü kötülememeli. Bu tavırlar profesyonelliğe de sığmaz, insanlığa da.

* * *
GÜNÜN SÖZÜ
Hayat,bir tiyatro gibidir ; en kötü insanlar en iyi yerlerde oturur.
Aristophanes




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor