Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

02 Ekim 2020 | Cuma

İlk 11 kaybettirdi

Galatasaray teknik heyeti, Rangers analizini maalesef doğru yapmamış. Mücadele gücü yüksek, dirençli, agresif, yüksek tempolu bir takıma karşı orta alanda sadece Taylan ile çıkmak büyük hataydı. Fenerbahçe maçı "Tek Taylan ile oynamak çok riskli" şeklinde bir ikazdı. Rangers ataklarında bütün yük Luyindama- Marcao ikilisinin üzerine bindi.
Galatasaray'ın golüne imza atan Marcao yine çok ciddi Rangers ataklarını önledi. Gerrard, Liverpool'dan takım arkadaşı diye Babel'i ilk onbire koymak jest gibi görünse de tam bir fanteziydi.
Babel'in yürüyecek hali bile yoktu.
Oysa Rangers'in savunmasının sağ kanadı zayıf halkaydı ama Babel tank gibi olunca Emre Kılınç'ı da Linnes'i de bozdu. Terim'in başlangıç kadrosu hatalıydı ama ilk 45 dakikanın bitiminde devre arası bazı hataları düzeltmek adına bir fırsattı.
***
65. dakikada Babel ile Belhanda'nın yerine giren Etebo ve Ömer Bayram Galatasaray'a direnç kazandırma adına ikinci yarıya başlamalıydı.
Etebo-Ömer ikilisi Galatasaray'a istediği direnci ve mücadeleyi kazandırdı. Takım savunmasını mükemmel yapan Rangers'a karşı 2-0 geriye düştükten sonra Etebo-Ömer ikilisini oyuna almak "Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye" örneğine benziyordu. Etebo-Ömer ikilisinin ardından takım oyunundan uzak tamamen kendilerine oynayan Belhanda-Feghouli ikilisinin oyundan alınması Diagne'nin girmesi Galatasaray'ı dengeli ve hücum edebilen bir takım haline çevirdi.
Özellikle Belhanda'nın topu önüne alıp gideceği pozisyonda penaltı almak için kendini atması hata ve ayıptı. Terim'in duygusal onbiri 2-0 yenildi. Etobo-Ömer-Diagne üçlüsüyle değişen kadro 1-0 kazandı.
Avrupa'dan elenmek başta Terim olmak üzere tüm teknik heyete yazar.
Uyarıyorum; lig için Galatasaray'ın Onyekuru tipi bir oyuncuya acil ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor