10 Haziran 2011 | Cuma

Erken uyarı

Samsunspor'un yeni teknik direktörü elbette ki ince elenip sık dokunmuş bir tercihin sonucudur. Ancak bu kadar isabetli olabilirdi Viladimir Petkovic transferi. Onun nasıl bir oyun kurgusu düşündüğünü çalıştırıcısı olduğu Yung Boys'un Fenerbahçe maçlarından biliyoruz.
Çabuk adamlarla oyunu rakip takımın sahasına yıkarak oynamayı seviyor. Ta ki karşısında bunu çözecek o denli hızlı rakip ileri uç adamları olmasın.
Bunun için yapılacak şey orta sahasında iyi basan bir Samsunspor oluşturmak… Evet en akıllıca tercih bu olsa gerek.
Bana ulaşan haber tam da bunun gerçekleşeceğinin müjdecisi aslında. Petkovic geçen sene oynanan maçları kasetlerden izlemiş ve şöyle demiş; "Bu takım çok yavaş. Durarak oynuyoruz.
Bana hızlı oyuncular lazım! "

Akıllı tercih

Buna ben erken uyarı diyorum işte. İşte gerçekçilik budur diyorum. Hamaset yapmamış Petkovic.Yöneticileri okşayacak şeyler yerine geleceğin haritasını çizmiş, bir anlamda yol göstermiş. Şunu yapabilirdi değil mi; "Bu takıma biraz sıkı idman yaptırırım. Baktım olmuyor ben çalıştırıyorum ama adam laz derim çıkarım işin içinden!" İş ahlakı dedikleri bu olsa gerek.
Zamanla bunun ölçüsünün ne olduğunu Petkovic'in ne kadar haklı olup olmadığını göreceğiz.
Ancak o bunu söylese de, söylemese de aklı selimin yapacağı şey ancak böyle bir takımın Süper Lig'de iş yapar bir ekip olarak yoluna devam edeceğini önceden görmek olmalı. Tekrar edelim; "Koşan, pres yapan ve oyunu rakip takımın sahasına yıkan bir takım!" Genç diri unsurlardan kurulu bir ekip çağrışımı yapıyor değil mi? Ustaların arada eridiği bir bileşim.
Çok akıllıca. Genç futbolcuları her zaman hazır tutacak deneyimli kramponları da sonuç alıcı yerlere monte edecek. İyi bir gelecek bekliyor Samsunspor'u. Tabii ki bu uyarının ne anlama geldiği anlaşılırsa.
İçimden Hakkı Bayrak ve Celil tadında kenar adamları geçiyor, Tanju Çolak ya da Serkan gibi bir golcü. Çok şey mi istiyorum? Belki.
Bazen ben böyle oluyorum işte; gülünç/acemi/ çocuksu…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor