08 Haziran 2011 | Çarşamba

Çağcıl kaygılar

Daha lig başlamadı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal taraftarlarına gönderme yapıyor. Bir'akıllı olun' çağrısıdır bu. Sayın Aysal oluşturduğu çözüm alt kurullarının nasıl işleyeceğine ilişkin teknik donanıma sahiptir elbette. Sayın başkanın Türkiye'yi yurtdışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası var. Yaşamı başarılarla dolu...
Ancak'Liyakat' teknik bir durum değil.
Tıpkı "güzellik normlarının" sadece fizik güzellikle aynı olmadığı gibi... Ya da fizik güzelliğin dünya güzeli olmayla yetmeyeceği gerçeği gibi... Seçiciler güzellerdeki fizik güzelliğinin yanında yaşamı nasıl algıladıklarıyla da ilgileniyor çünkü...
Galatasaray podyumdaki güzellik yarışmasından çıkmadı ama kongresinde olası en güzel pozisyonu yakaladı.
Kiminin hoşuna gitmedi. Başkanlık yarışına katılan diğer unsurlar projelere değil "güç"e oy verildiğini söylediler.
Oysa Aysal çok başlı problemlerden söz ediyor ve bu problemlerin sadece yönetimdekilerle çözülemeyeceğini, kurullar oluşturulması gerektiğini söyledi.
Bu düşünce yönetimin yetersiz olmasından değil, bu kadar çok sorunla uğraşırken bir takım şeylerin kaçırılacağına ilişkin"çağcıl kaygılarıdır!"

Terim bile yetmeyebilir
"Yalnız Galatasaray'ın düşmanı yine Galatasaraylılardır!..
Ve kastım geçmiş yöneticiler değil takıma zarar verecek olan taraftarlardır!" demek hem sıkıntıyı ilama arz etmek -suçu taraftarın üzerine atarak- aynı zamanda hedef göstermek demektir.
Suçlular tribünlerdeki Galatasaray sevdalıları olamaz tek başına.
Bakın sezona sadece Selçuk-elinde bonservisiyle- ve Elmander'i alarak girdiniz. "Sizden icraat bekliyoruz ama siz bizi suçluyorsunuz!" dediğini duyuyorum taraftarların.
Transferi eğer iyi ve sıkı isimlerle taçlandıramazsanız Fatih Terim adımı bile size yetmeyebilir.
Kaldı ki siz tarihi Galatasaray'ın başkanlığını böyle ve bu kadar sıkıntılı bir dönemde yıldızınızı parlatarak üstlendiniz.
Geçmişle ya da gelecekte var olabileceğini tasarladığınız tehlikelerle uğraşmak ne misyonunuza, ne vizyonunuza gitmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor