31 Mayıs 2011 | Salı

Hayaller ve cesaret

Bu sezon için 'tarih yazıcısı'nın dip notlarına eklenecek olanlar hiç de iç açıcı değildi.
Yalnız garip olan yaşanan sarsıntının gelecek senelerde olacakların yüzü gözü hürmetine beklenen yıkımı getirmediğiydi.
Yönetim kurulu sürtüşmeleri, başkan üzerindeki spekülasyonlar, takımın yaşadığı başarısızlıklar… Şimdi bir yeni dönem başlıyor sarı- kırmızılı armada için.
Kimse kimseyi sevmiyor biliyorum. Kimse kimsenin başarılı olmasını istemiyor; herkes birbirinin çukuruna yazgılı. Sevginin kulakları sağır. Ben futbolun güzelliğine sığınırım böyle zamanlarda. Başka türlü bir şey isteyenlerin sağduyusuna. Futbolu başka türlü bir dille telaffuz etmek isteyenlerin; neticenin değil haticenin de hatırını soranların… Fatih Terim 16 Mayıs'ta masaya oturdu yönetim kuruluyla. 19 Mayıs'ta önerilen "3 yıllık anlaşma" notlarını bir eliyle kapattı, bir eli gökyüzüne açık konuştu; "1 yıllık anlaşalım. Başarıya endeksli olsun bu anlaşmalar. Her yıl tekrar oturalım, tekrar konuşalım!" Milyon dolarların euroların havada uçuştuğu, Galatasaray'dan ayrılan teknik adamların sadece tazminatlarının bile dudak uçuklattığı bir sektörde "Söz konusu Galatasaray ise gerisi teferruattır!" diyordu. O Galatasaray'ın en başarılı dönemlerinin teknik direktörüydü, başka türlü bir şeydi, aksiydi, kızgındı… Şimdi kendini aşacak şeyler söylüyor kendini aşacak şeyler yapacak olduğu bir sürecin başında. Futbolu ve Galatasaray'ı bir hayali gerçek yapmak için başlıyor atılacak en iyi adımlarla başka bir yerden okumamızı salık veriyor Terim.
Bir büyük eylem adamının söylediği şeyi imliyor aslında; "Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor