06 Haziran 2011 | Pazartesi

Yolunuz açık olsun

Samsunspor'u ve futbolu Nuri Asan'dan başlayarak anlatmak isterim. Fuar'ın içindeki Kumluk'tan... Atletizm Sahası'na çevrilen İlkadım Stadyumu'ndan. Hepimizin ilk gençliğini geçirdiği Kireçtepe'den. -Koren'in Çiftliği'ndeki o eğimli toprak sahayı en öne yerleştiriyorum… Gozgoz Yılmaz'dan bahsetmek sonra Çolak Sebahattin'den… 1965 ve 70'li yıllardaki Samsunspor'dan, 1989'daki o trafik kazasına kadar ki süreçten bahsetmek isterim… Bu yazıya herkese Samsunspor'un bu sene ne yapacağını anlatarak başlamak mümkündü.
Ama önce Samsunluların anlaması lazım asıl nerede ne yapacaklarını…

Yılmaz'la yine yeniden

22. Başkan olarak kayda geçen Sayın Kazım Yılmaz yetenekli bir insandır. Ailesinin iş bilir tezgahında büyümüştür o ırmakkenarı kasabasında.
Onun için Yılmaz'ın nasıl başkanlık yapacağı ve gelinen noktadan Samsunspor'u ileri taşıyıp taşıyamayacağı konusunda en ufak bir şüphem yok. Onun bir tarihi nasıl anlamak gerektiğine ilişkin duyarlığını da biliyorum...
Bir sancılı-soluklu yürüyüşün öncelleri Samsunspor'un son sene verdiği mücadelede yatıyor.
Futbolcular, teknik direktörler, yöneticiler, taraftarlar geldi geçti dar sokaklı o liman kentinin hayatından. Bir koca tarih kaldı geriye bir de geleceğe ilişkin umutları… O koca tarih de geleceğe ilişkin umutlar da buluştu şimdi Mert Irmağı'nın Karadeniz'le birbirine karıştığı yerde… Tarih ve gelecek için kırmızı-siyah-beyaz bir düştür Samsunspor. Haldan bilene… Yolunuz açık olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor