03 Mayıs 2011 | Salı

Kükresin biraz

Yüzyıl demokrasi devri... Ama Galatasaray hâlâ padişahlık heveslilerinin elinde... Futbol tarihinin ilk büyük kalkışmasını gerçekleştiren takım-kulübün haline bakın!.. 'Her şey yalan mıydı' diye sorası geliyor insanın.
Biraz önceye gidelim. Adnan Polat yönetimi tarafından bıçaklanmıştır. Bu ön kabulle başlayalım mevzuyu dökmeye...
Öyle değil mi? Yönetim kurulu uyumlu insanlar topluluğu değil midir, kulüpleryapılar düzeyinde? Peki bu uyumsuzluğun nedeni ne?
Nedeni ne Galatasaray sevdalılarının sizi sırtlarında bir bıçak gibi taşımanın?
Yönetim kurullarını denetlemek Galatasaraylılık temayüllerine ters mi düşüyor? Ters olan 'Galatasaraylılık' denilen şeyin nasıl olduğunu tartışırken takınılan tutumdur bence.
Galatasaray'ın 'Hamisiyim' ya da 'Abisiyim' diyenlerle; belki mekteplilerle-alaylılar arasındaki bu düşünüş ve üslup farkı işi buralara kadar getirdi asırlık 'topluluğu!'

Şirazesi bozuldu sevmenin
Saha başarısı ham hayal artık; lig bitiyor.
Her lig başlangıcında deniz aşırı düşler kuran sarı-kırmızılı armadanın futbol takımını taşıyan gemi battı. Taraftarı 'Metin Oktay!' olarak gösterilen kaptanına küfür yağdırıyor artık.
Şirazesi bozuldu sevmenin de nefretinde...
Memlekette en çok yan yana yaşamayı bilen insan gruplarıydı taraftarlar; sizin işin içindeyken çözemediğiniz problemleri onlar tribünlerdeki, yerlerinde o şaşırmışlıklarıyla nasıl çözsünler ki?
O zaman geçtiyse demokrasinin, saygının, birlikte üretmenin zamanı bari bu işin 'KRAL'ı çıksın da kükresin biraz...
Beni; yani futbola içkin taşıdığı ütopyası yan yana tribünlerde ve kulüplerde bir sevdayı savunmak olan beni bile çaresiz bırakıyor artık Sezar'ın ve Brütüs'lerin halleri.
Evet iş formaya ve kaptana küfre kadar uzadı. Kral artık çıksın ve bir iki şey söylesin.
Şöyle desin mesela; 'Şık olmuyor!'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor