09 Haziran 2011 | Perşembe

Mor Menekşe, Mor Şimşek

Karadeniz'e kıyısı bulunan takımların forma renklerine bir bakın; yeşilsiz olmaz… Mavisiz olmaz… Diğer güzel renkleri de tenzih ederim. Denizin mavisi nebatkın yeşili dağlardaki kar… Nasıl güzeldir şimdi"bizim oralar!" Karadeniz dendikçe bir fotoğraftan nasıl içeri gireceksem öyle geliyor aklıma coğrafyası da… Kıyılarında yüzdüm, yollarında yürüdüm, okullarını geçtim bir bir… Şimdi bir eski görüntü canlanıyor yeniden Süper Lig'de; Orduspor... Mor Menekşesi o doyumsuz coğrafyanın. Kimileri unutmuş olabilir o güzelliği ben unutmadım.
Herkesin hatıralarından silinmiş olabilir bir ayağı Avrupa'ya dayanmış olan Mor Şimşekler'i, ben unutmadım.
O uçsuz bucaksız menekşe düzlüklerinin görüntüsünü aklıma kazıdım ilk gençliğimin geçtiği kıyılarda. 30 seneye yakındır ayrı düşmüştük; hoş geldin… İlk duyu sağanağını Ankara'daki final maçında yaşamıştım; bir kent/takım bu kadar mı sevilir? On binler doldurmuştu tribünleri.
İşte maç başlarken kendi kendime mırıldandığım dolu dolu o futbol cümlesi de hala aklımda; "Asla yalnız yürümeyeceksin!" Gurbeti bir oyuna çevirmişti Ordulular o gece bozkırın ortasında. İçimizin bir rengiin coşkusuyla dolması bundandır işte…

Efsanelerin zamanı şimdi
Orduspor, Bank Asya 1. Lig macerası başladığında neler yapabileceğini göstermişti aslında. Mor Menekşe biraz üzgün, biraz çekinik 1970'lerin Mor Şimşekleri'ne doğru yol alıyordu. Çok geçmedi sezonun sonu yaklaştıkça maziyi bi kez daha hatırladı Orduspor.
Ben 1970'lerdeki o efsane kadroyu izledim… Ömer, Erdoğan, Salih-Topa yükseldi mi havada esmer bir yıldız gibi asılı duran Salih, Güven, Turgay, Seçkin, Cihan, Tuna, Orhan, İsmail ve elbette ki Pele Erol.
Metin Diyadin kendisiyle yapılan röportajda şunları söylemiş; "1985-1986 sezonunda o zamanki ismiyle 1. Lig şimdiki adıyla Süper Lig' veda etmişti.
İstanbul'un 5 temsilcisi Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Karagümrük ve Sarıyer'i aynı sezonda kendi sahasında yenme başarısı göstermiş, Türkiye'yi Avrupa Kupalarında temsil etmiş bir takımdır Orduspor!"
Metin Diyadin de unutmamış. Hatırlamak gücü elinde bulundurmaktır çünkü… Mor Menekşe mi demiştik?
Artık Mor Şimşekler diyeceğiz...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor