28 Ağustos 2016 | Pazar

İŞTE MAÇ ALAN OYUNCU: BRUMA

Geçen hafta K. Karabükspor'u santrası yapılmayan son saniye golü ile yenen Galatasaray'ın zorlu Akhisar Belediye deplasmanında nasıl bir performans göstereceği merak ediliyordu...
Hem Ziraat Türkiye Kupası'nı hem de Süper Kupa'yı kazanmasına rağmen stajyer hoca sıfatından henüz kurtulamayan Riekerink'in, Karabükspor maçında tel tel dökülen sağ kanatta 2 değişiklik birden yapması dikkat çekti.
Hollandalı hoca, sağ bekte Sabri'ye, önünde de Bruma'ya görev verirken, Süper Kupa finalinde ve Karabükspor karşılaşmasında acemice hatalar yapan Linnes'i ve Sinan'ı yedek oturttu. Riekerink'in hatasında ısrar etmemesi ve geride kalan maçlarla ilgili olarak özeleştiri yapması çok güzel. Çünkü kabul edilmiş bir yanlışlık, kazanılmış bir zaferdir...
Galatasaray, maça adeta 1-0 yenik başladı. 3. dakikada bir korner golü yedi Galatasaray... Soner'in kornerini Vaz Te, kafa ile ağlara gönderdi. 35'te Sneijder'in ortasında takipçiliğini konuşturan Eren Derdiyok, şık bir kafa vuruşu ile skora denge getirdi.
Maç boyunca Sneijder'ın şutlarını kaleci Fatih iyi çıkarırken; Rodallega'nın etkili hücumlarında Galatasaray savunması çok zorladı. Rodallega'nın 60. ve 62. dakikalardaki şutlarında Muslera kalesinde devleşirken; dönen bir topu önünde bulan Bruma adeta uçtu rakip ceza sahasına ve Yasin'e 'Al da at' tadında bir asist yaptı, Yasin de ağları havalandırarak G.Saray'ı öne geçirdi.
Günün etkili ismi Rodallega'nın 70'teki sert şutunda ise top direkten döndü.
Akhisar Belediye çok iyi bir takım.
Dün Soner, Vaz Te, Custodio ve elbette ki Rodallega çok etkili oldu.
Galatasaray'da Eren Derdiyok, 58'de sakatlanıp oyundan çıktıktan sonra yerine giren Josue, Sneijder'in yükünü hafifletti.
90'da Bruma'nın attığı golün mimarı Carole oldu. Carole dün çok iyiydi..
Bruma; bir gol, 1 asistle maçın yıldızı olurken, Muslera yine harika kurtarışlar yaparak galibiyette önemli rol oynadı.
Geçen hafta kötü oynayarak kazanan Galatasaray, dün Aslanlar gibi oynayarak 3 puanı aldı. Helal olsun 'stajyer' denen Riekerink'e... Hollandalı hoca, önüne geleni devirerek ilerliyor.

BÖYLE GOL YENMEZ
Lige iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, Kamil Ocak'ta Gaziantepspor engelini de kayıpsız geçerek galibiyet serisine yelken açmak istiyordu. İlk maçta golleri ile Onazi sahneye çıkarken, dün de Castillo sazı eline almak için çok çalıştı.
Bordo-mavililer, maçın ilk yarısında bütün ataklarını Castillo ile geliştirdiler.
Gaziantepspor, pas oyununu iyi uygulayan Trabzonspor'a alan savunması yaparak nefes aldırmadı adeta.
Bu yüzden özellikle ilk yarıda oyun çok sıkıştı ve seyir zevki olmayan bir futbol ortaya çıktı.
İlk yarıda en net pozisyonu G.Antepspor yakaladı. 37'de Abdulkadir'in sert şutunda top direkten döndü.
Dönen topu Emre, bomboş pozisyonda ağlara gönderemedi.
Kasımpaşa maçının yıldızı Onazi, dün beklentiden uzak bir görüntü ortaya koyunca, Ersun Yanal oyuna müdahale etti.
54'te Onazi'nin yerine Bero oyuna girdi.
Dün gece Trabzonspor; Castillo, Bero ve Jun Suk ile net bir pozisyondan yararlanamazken, Durica'nın bir vuruşunda top direkte patladı.
Maçın son dakikalarda sahneye çıkan Orkan Çınar, adeta bir Messi golü attı.
Genç Orkan, tam 4 Trabzonsporlu oyuncunun arasından sert bir vuruş çıkardı ve Onur'un uzanamayacağı yere topu göndererek Trabzonspor'u yıktı.
Trabzonspor yepyeni bir takım...
Bu maratonda böyle yol kazaları olacak.
Bordo-mavili taraftarlar, bu takımı sabırla desteklemeye devam etmeli... Çünkü Trabzonspor'un ilacı: Sabır + kenetlenme + destek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor