27 Ağustos 2016 | Cumartesi

Bu nasıl savunma!

Maçın başlamasına dakikalar kala yayıncı kuruluşun mikrofonlarına konuşan Aykut Kocaman, "Amacımız Beşiktaş'ın hızlı oyununun arasında doğru oyunu oynamak" demişti. Aykut hoca bunda başarılı oldu.
Evinde 15 maçtır kaybetmeyen, geçen sezonun ikinci yarısının en başarılı takımı Atiker Konyaspor için Şenol Güneş de "Buradan galibiyetle ayrılırsak büyük yol alırız" demişti. Şenol hocanın beklentisini, öğrencileri gerçekleştiremedi.
Tribünleri dolduran 30 bin Konyaspor taraftarı adeta "Geçen sezon kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yine yılın taraftarı olmaya adayız" der gibi kartpostal tadında görüntüler verdi, karnavallara benzer bir coşku sahneledi...

TOLGAY'DAN SOSA OLMAZ
Atiker Konyaspor'un Bajic ile attığı ilk golde Tosic kademe hatası yaparken; kaleci Tolga da konsantrasyon eksikliğinin kurbanı oldu. Tolga'nın sezona iyi başlamadığı da bir gerçek. Gollerde hatası vardı... Ama uzatmalarda Hora'nın şutunu iyi çıkardı.
Konyaspor ilk golü attıktan sonra çok geriye yaslandı. Oyunu birinci bölgede kabul edip, kontrataklarla rakip kaleye gitmeyi hedefledi.
Dün Beşiktaş'ın iki kenar beki Tosic ve Beck, ilk yarıda ileri çıkışlarında ceza sahasına isabetsiz ortalar yaptı. Bu durum Beşiktaş'ın pozisyon zenginliğini ve üretkenliğini azalttı. Atiba ve Oğuzhan'ın önünde 10 numara pozisyonunda oynayan Tolgay Arslan ise takımı hızlı hücuma çıkaramadı, yaptığı pas hataları ile takımı oyundan düşürdü.
Beşiktaş, Olcay Şahan'la skora denge getirdikten sonra daha etkili bir oyun ortaya koydu ilk yarıda. Quaresma, şu anda Kartal'ın en yaratıcı oyuncusu.
Q7; çalımları, keskin ortaları, baş döndüren pasları ile keyif verdi.
Ancak 60'tan sonra yoruldu ve oyundan düştü. Q7'nin yorulması, Beşiktaş'ı olumsuz etkiledi ve Konyaspor, maçın adamı Bajic'le beraberlik golünü buldu.

RHODOLFO'DAN HAYATİ HAMLE
İlk yarının uzatma dakikalarında iki takım futbolcuları arasında yaşanan gerginliği, Cüneyt Çakır tecrübesinde bir hakemin seyretmesi şaşırttı.
Tartışma uzadı da uzadı... Ali Turan ve Tolga Zengin; tansiyonu çok yükseltti ve sonunda iki oyuncu da sarı kartı gördü.
Hafta boyunca Şenol hocanın takımına uzun top çalıştırmasının meyvelerini 53'te topladı Beşiktaş. Bu dakikada Beck, ceza sahasına yaklaşık 30 metreden forvetlerin pek sevmeyeceği türden bir orta kesti. Ancak Cenk Tosun bu zor topu dar alanda o kadar ustaca kontrol edip, vurdu ki... Topa sadece ağlara gitmek kaldı.
Beşiktaş'ın geçen sezon en büyük problemi savunmasıydı. Bu problem çözülememiş.
Dün Beck, Marcelo, Necip, Tosic döküldü. Tolga da önündeki savunmasına ayak uydurdu. Hep söylüyorum, yineliyorum Beşiktaş'a özellikle stoper takviyesi yapılmazsa bu takıma Şampiyonlar Ligi'nde yazık olur.
Bu arada dün Oğuzhan'ı oyunun içinde hiç göremedim... 63'te Oğuzhan'ın yerine giren Rhodolfo, 80'de Hora'nın kaleye giden vuruşunu çizgiden çıkardı.
Beşiktaş, 82'de Necip'in 2. sarıdan kırmızı kart görmesiyle oyun disiplinini kaybetti. Konyaspor, 10 kişi kalan rakibine baskı kurdu. 90 dakikaya baktığımızda oynanan oyunun hakkı beraberlikti.
Öyle de oldu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor