26 Ağustos 2018 | Pazar

Krediyi tüketti

Geçen sezon Fenerbahçe'nin 17 deplasmanda 2 mağlubiyeti vardı. Fenerbahçe, ilk iki deplasmanda bu kredisini harcamış oldu. Göztepe'nin korkunç bir taraftarı var ve ilk puanlarını aldılar. İlk hafta Malatya'ya, ikinci hafta Galatasaray'a yenilen Göztepe'nin imdadına Fenerbahçe yetişti. Mücadele ederek, Halil'in de müthiş golüyle kazandılar. Göztepe'nin oyununda geçen haftaki Galatasaray maçından eser yoktu. Bu Fenerbahçe için acı bir şey... Vasat Göztepe, Fenerbahçe'yi yendi. İyi oynamamasına rağmen iyi mücadele ederek önemli bir 3 puan aldılar. Fenerbahçe'nin asıl sorunu şu; oyun içinde dünyanın en zor bulmacaları var... Her an her şey yapabilir. Topla giderken düşebilir, topla giderken acayip gol atabilir.. Alper, Isla, Dirar ve Ayew gibi... Oyuna konsantrasyonları son derece düşük oyuncular. Futbol aslında matematik falan değildir. Futbolu zorlaştıran tercihlerimizdir. Yetenekli oyuncuyu kazanmak yeteneksiz oyuncuyu kazanmaktan daha iyidir. Örneğin Valbuena kolay bir oyuncu değildir. Ancak Alper ve Dirar'la kaybedeceğine Valbuena ile kaybet.. Valbuena'yı kazan çünkü problem çözen bir oyuncu...

***

Bu sezonun kaybedilmesi Ali Koç'a yazılamaz. Teknik direktörle ilgili yutkunurum. Cocu, Malatya'daki, Göztepe'deki zemini ve oyuncuları bilmiyor... Türkiye liginin şartları çok daha farklı. Hollanda'daki şartları bir tuttuğunuz zaman her şey sıkıntı olur. Halil'in kontratak futbolcusu olduğunu, Göztepe'nin hangi şartlarda nasıl baskı kuracağını bilmez. Kim geliyor, kim gidiyor belki Cocu da bilmiyor... Teknik direktör ve Comolli ilişkisinde bir sıkıntı var. Hoca da dağıldı. Maç kadrosunu haftaya kimse tahmin edemez. Michael Frey kapalı kutu bir oyuncu ama Fenerbahçe'nin aldığı her oyuncu kapalı kutu. Ekonomik olarak böyle gerekiyorsa, tamam. Reyes planlamada yokmuş, Marco yokmuş... Giuliano gidiyor, hocaya saygı duyuyoruz ama başka bir 10 numara geliyor. Gelen 10 numara da bir Talisca değil. Fenerbahçe'de skor alabilecek oyuncular kenarda. İlk 11'ler, muhtemel 11'ler için birkaç hafta daha geçecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor