Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

29 Ekim 2018 | Pazartesi

Kabul edilemez

Fatih Terim maçtan sonra 'Mesele sakatlıklar, mevkilerdeki eksiklikler değil. Asıl mesele, beraber oynama kültürüne sahip bir 11'i bulamamak..." dedi. Galatasaray'ın sakatlar kadrosuna bakarsak Terim haklı. Ancak Galatasaray'da forma giyen oyuncuların böylesine teslimiyetçi bir ruhla mağlup olmaları, asla kabul edilemez.

***

Galatasaraylı oyuncular, golden sonra Malatya'ya uyguladıkları baskıyı ve sergiledikleri mücadeleyi oyunun başında yapsalardı ciddi pozisyonlar bulurlar, rakibe de panik yaşatırlardı. Golü yedikten sonra gösterdikleri coşkuyu, isteği saman alevi gibi sergilediler.
Terim'in kadrosu kağıt üzerinde doğruydu. Donk'u savunmada oynatması akıllıcaydı. Ancak Belhanda'nın çıkmasından sonra Terim'in Çalık'ı savunmaya alıp Donk'u orta alana çekmesi, önce savunmanın sonra tüm takımın dengesini bozdu. Ahmet, yaptığı büyük pas hatasıyla Malatya'nın golüne katkı sağladı.

***

Galatasaray'da kime el atsan dökülüyor. Belhanda'nın yerine Sinan forvet arkası oynayabilir, Muğdat da golcü olarak görev yapabilirdi. Ayrıca Sinan, Rodrigues ile birlikte kötü oynama konusunda yarışıyor. İkisi de kaptırdıkları toplardan sonra adam bile kovalamadılar. Bu kadar ruhsuz, isteksiz oynayan Sinan'a, Terim artık katlanmamalı. İlk 11'de başlamak Sinan'da şımarıklık yaratıyor.
Sonradan oyuna girdiğinde daha verimli oluyor.
Ozan, G.Saray'ın geleceği bir oyuncu. 3. penaltısını yaptı. Terim vazgeçmeyecektir. Ama Ozan'ın süratini dengelemek, rakibe nasıl gireceği konusunda çalışması gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor