09 Haziran 2011 | Perşembe

Özgener yeniden aday olabilir

_Futbol Federasyonu kongresinin, 29 Haziran'da yapılması kararlaştırıldı. Mehmet Atalay adaylığını açıkladı, Mahmut Özgener cephesinden ise kulüplere kırgın olduğu ve aday olmayı düşünmediği şeklinde haberler geliyor.
Ben kendim konuştum. Mahmut açık söyleyeyim; kırgın. Mahmut, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına talip olmadı. Aday da olmadı. Hasan Doğananiden ölünce topu elinde buldu.
Onun sebebi de şu; Hasan Doğan hayattayken konuşmalarında "Benim varisim Mahmut" diyordu. Mevcut federasyon da bunu vasiyet gibi kabul etti ve 'Sen onun varisisin. Hadi geç başımıza' dediler. Mahmut öyle geçti.
Mahmut'un bütün hayatı İzmir'de... Ailesi İzmir'de, işi İzmir'de... Bunların hiçbirisini, İstanbul'a taşımadı. Kendisi git gel... Haftanın 4 günü İstanbul, 3 günü İzmir...
Yani hem aile düzeni bozuldu hem iş düzeni bozuldu hem de dediği gibi her hafta git gel yoruldu.

Top artık kulüplerde

Bütün bunların üstüne yani Mahmut kendi açısından gerçekten çok önemli bir fedakarlık yaparken başta bu sabah televizyonda "Mahmut Özgener muhakkak kalmalı" diyen bas bas bağıran Yıldırım Demirören dâhil bütün kulüpler Mahmut'a saldırdılar. Ben işimden, ailemden vazgeçiyorum bunun karşısında elime geçen eleştiri bile değil; saldırı... Sadri Şener şimdi "Mahmut kalsın" diyor. Ama daha önce neler söyledi Mahmut için...
Benim anladığım şu; Mahmut aslında yorgunluğun ötesinde kırgın. Kulüpler bu kırgınlığı kaldırmayı başarırlarsa Mahmut devam eder.
Bundan sonra top kulüplerin elinde...
Başkanlar işte 'Ligin heyecanı içinde edilmiş laflardır, şeylerdir. Biz seni seviyoruz. Devam etmen lazım' diye bastırırlarsaMahmut yeniden aday olabilir. Ama aday olmazsa o zaman Türkiye çok önemli bir kaosa girer. Kim kazanırsa kazansın... Mehmet Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ kim gelirse gelsin Türkiye büyük bir kaosa girer.
Çünkü dedikodu futbol federasyonu kurulduğu gün başlayacaktır. Ve işin içine siyaset de girecektir.

Eleştiriler yön değiştirecek
İbrahim Seten
çok güzel bir analiz yazdı Vatan'da... 'Durduk yerde futbolla hiç alakası olmayan Başbakan'ın adı karışacak olaya' diye...
Çünkü bu adı geçenlerin hepsi Başbakan ile yakın ilişkileri olduğu için ne olursa 'Efendim, Recep Tayyip Erdoğan el koydu' denilecek. Şimdi 18 takımdan 1 tanesi şampiyonluğu kazanacak.
Geri kalan 17'si 'Vay, Başbakan beni istemiyor' diyecek. Şimdi Mahmut'a yönelik bütün eleştiriler, Başbakan'a dönecek.
Başbakan böyle bir şeyin içine girmek ister mi; istemez. Politikacı... Futbolun ne kadar etkili olduğunu bu ülkede biliyorken... Bir de şimdi 17 kulübü karşısına alacak...
Onun için şu dönemde Mahmut'un devam etmesi en mantıklı, en akılcı çözüm. Ama Mahmut'un devam etmesi için de bu kulüplerin bastırması lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor