05 Kasım 2020 | Perşembe

ManU’nun kibiri

800 milyon euro kadro değerine sahip olan Manchester United, gruptaki ilk 2 maçında PSG'yi deplasmanda 2-1, Leipzig'i ise sahasında 5-0 yenerek ne denli iddialı bir takım olduğunu gösterdi.
İşte o Manchester United, bu sansasyonel galibiyetlerin vermiş olduğu kibirle çıktı sahaya.
Kibir diyorum, zira maçın ilk dakikalarında Manchester United'ın rakibini küçümser bir oyun anlayışı vardı. Adeta, "nasıl olsa rahat kazanırız" havasında olan İngilizler, savunma güvenliklerini hiçe sayarak Başakşehir yarı sahasına sıklıkla 10 adamla gitti.
Zaten defans kurgusunda sorunlar yaşayan Manchester United'ın bunun bedelini ödememesi ise kaçınılmazdı. Zira, maça adeta tabanca gibi başlayan Başakşehir, Aleksic, Visca, Deniz, Berkay ve İrfan Can ile orta saha hakimiyetini alarak, rakibinin üzerinde cüretkar bir baskı kurdu. Manchester United'ın bu futboluna faturayı kesen isimler ise Demba Ba ve Visca oldu. Böylesine güçlü rakipler önünde 2-0 öne geçtiğin zaman oyunu tutmayı da bilmeniz gerekiyor.
H H H
İkinci yarıda oyunu lehine çevirmek isteyen Solskjaer, tankı, topu sahaya sürercesine, Pogba, Cavani ve Greenwood gibi önemli isimleri oyuna aldı. Bu yüksek kalibreli değişiklikler kağıt üzerinde iyi gibi gözükse de oyunlarına olumlu yansımadı. Dengesi bozulan Manchester United'a karşı iyi bir savunma yapan Başakşehir, uzun toplarla şans aradı.
Leipzig ve PSG maçlarında iyi oynayan temsilcimizi övdüğümde "yenildik ama ezilmedikçi" zihnyeti hortlatmakla suçlandığım da oldu.
Ama Şampiyonlar Ligi'nin en zor grubunda iyi oynasan da bu rakipleri yenmen zor. O maçlarda olmadı ama, işte şimdi hem iyi oynadık hem de kazandık.
Bravo çocuklar, bravo Okan Hoca...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor