KAFKAS MANTISI TARİFİ | Yumuşak hamurdan koparılan iri parçaların arasında konan kıymalı iç harcı ile suda pişen Kafkas Mantısı, sofralardaki yerini aldı. Türk mutfağında kendisine sıklıkla yer bulan Kafkas mantısını evinde denemek isteyenler arama motorlarında 'Kafkas mantısı nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. İşte Kafkas mantısı tarifi...
KAFKAS MANTISI NASIL YAPILIR?
Kafkas Mantısı Malzemeleri
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 1 ılık su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
- Tuz
- Karabiber, kekik, pul biber, kimyon
Haşlamak için;
- Su
- Tuz
- 2 yemek kaşığı yağ
Sosu için;
- Yoğurt
- Sarımsak
- Salça
- Kekik, pul biber
Kafkas Mantısı Yapılışı
- Hamur malzemelerimizi bir kaseye koyup yoğurarak sert bir hamur yapıyoruz.
- İç malzemelerimizi alıp bir kaseye koyuyoruz, içine 2- 3 yemek kaşığı su ilave ediyoruz.
- Dinlenen hamuru 3 parçaya bölüp 1 cm kalınlığında açıyoruz.
- Daha sonra su bardağının ağız kısmıyla kesiyoruz ve yuvarlak şekillerin içine kıyma harcımızı 1 tatlı kaşığı koyuyoruz ve kıvırıp çatalla kenarlarına bastırıyoruz.
- Daha sonra kaynattığımız suyun içine atıyoruz. 15 dakika pişirdikten sonra sudan alıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt yapıp üzerine döküyoruz.
- Daha sonrada salçayı yağda eritip baharatlarımızı ekleyip mantılarımıza döküyoruz.
Kafkas Mantısı Püf Noktaları
- İlk etapta sert bir hamur elde etmeliyiz. Dinlendikçe hamur kendini salacak ve yumuşayacak. Böylelikle açmak daha kolay olacak. Yoğururken un miktarı yetersiz olursa kendiniz ilave edebilirsiniz.