14 Mayıs 2018 | Pazartesi

Neredeydiniz?

Çok eksikle geldiği Bursa deplasmanında, Bursaspor'un ve ülke futbolunun önemli ismi Batalla'nın vedasına da denk geldi Trabzonspor.
Güzel hava, uygun saat, dolu ve coşkulu taraftarlar önünde her iki takım da futboldan adeta önce keyif almak derdiyle sahada gibiydiler.
Trabzonspor karşılaşmaya çok iyi başlayıp, golleri de art arda bulunca hızını da azalttı.
Özellikle Yusuf Yazıcı serbest ve lider özellikli oyunuyla ve tabii attığı golle karşılaşmanın en iyisiydi.
Onunla birlikte Abdülkadir Ömür ve Olcay Şahan farkı açarken etkili, rahat ve temiz paslaşmalarıyla dikkat çektiler.
Bir gol, bir asist, bir de penaltı sebebiyet ve kaçırma istatistiği ile N'Doye; karşılaşmanın skora en katkılı ismi olarak kayıtlara geçti.
Sözleşmesi bu sezon bitecek olan N'Doye'un, Trabzonspor'un içinde bulunduğu şartlar da göz önüne alınarak, çok düşük bir rakama kadroda tutulması mantıklı olabilir.

***

Dün Bursa'da ev sahibi Bursaspor, özellikle ikinci yarıda karşılaşmanın üstünü olmasına rağmen açılan farkın kapanması adına gol bulamadılar.
Batalla'nın omuzlarda uğurlandığı karşılamada, aidiyet duygusunun doğru tercihler yapıldığında yabancıyerli fark etmeksizin ne kadar önemli olduğunu gördük.
Akhisar takımının hafta için Diyarbakır'da kupayı kaldırması sonrası hiç bir anlamı kalmamış sıralamada beşincilik sanıyorum sadece Rıza hoca için büyük önem arz ediyor.
Böyle bir özelliksizlik halinde bile, maçta bu kadar fark açılmışken, genç oyuncuları sahaya sürmemenin ya da geciktirmenin başka bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Unutmamak gerekiyor ki, Yusuf Yazıcı'ları, Abdülkadir Ömür'leri hayatımıza, hafızamıza sokan tercihler olmasa, bizler bu oyuncuların farkına nasıl varabilirdik?
Ne bizlerin, ne taraftarın Yusuf ve Abdülkadir'i gördükten sonra ona ilave Uğurcan'ı da gördükten sonra "merakları" artarak devam edecek altyapılarla ilgili.
Çocukları bize izlet hocam...
Diğerlerini zaten gördük...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor