30 Ekim 2018 | Salı

Mustafa ağzı ile kuş tutmuş...

G.Saray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un haftayı kayıplarla kapatması Beşiktaş'ı fena halde ateşlemiş...
Ateşlemiş diyorum çünkü, Beşiktaş'ı bu sezon ilk kez bu kadar iştahlı ve coşkulu gördük...
Ve Mustafa Pektemek...
Mustafa Pektemek, sonunda ağzıyla kuş tutmuş olacak ki Şenol Güneş kendisine ilk kez bir lig maçında ilk 11'de görev verdi.
Bunda Mustafa'nın ağzıyla kuş tutması kadar takımdaki sakatlıkların da rolünün olduğunu hepimiz biliyoruz...
Mecburen Mustafa yani!
Tribünlerde babası ile maçı izlemeye gelen bir çocuk, Mustafa Pektemek'in 2. golünden sonra babasına dönerek;
- Baba, bu Mustafa Pektemek daha önce neden oynatılmadı?
- Ona sıra gelmedi oğul! Ya da onu kimse görmedi... Şans bu maçta kapısına çaldı...
Maçın daha ilk yarısında skor tabelası Beşiktaş lehine 5-0 olmadıysa bunda Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan'ın rolü büyüktü. Müthiş kurtarışlar yaptı Gökhan... Koşmuyor denilen Quaresma, ilk yarıda adrese teslim asistleri ile galibiyeti getiren isim olurken, sahada da basmadık yer bırakmadı. Konuk ekip, adeta maça 1-0 yenik başlamanın şokunu atlatamadan 10. dakikada Orhan Ovacıklı'nın kırmızı kartı ile pes etmek zorunda kaldı.
Bu kadar iştahlı bir Beşiktaş'a karşı Vodafone Stadı'nın tribün atmosferi önünde eksik mücadele edip, puan çıkarmak mucizevi bir başarı olurdu.
Gökhan Töre de sakatlanıp çıkana kadar eski günlerinden kesitler sundu.
Yerine giren Caner Erkin de şahane işler yaptı.
İkinci yarıya Ç. Rizespor etkili başladı ve golü de buldu. Golde Vedat Muriqi, Rocco'nun gırtlağını sıkıp, kendi kalesine gol attırdı gibi geldi bana. Ardından Saadane'nin Vagner Love'a ceza sahasında yaptığı hareket net penaltıydı. Bülent Yıldırım, VAR odasından gelen uyarı ile penaltıyı verdi.
Ama Quaresma, günün başarılı ismi Gökhan Akkan'ı geçemedi. Asıl önemlisi, Vagner Love ile Sadane arasında yaşanan pozisyonun kopyası Antalyaspor-Trabzonspor maçında yaşandı. Salih Dursun, Burak Yılmaz'ın destek ayağına vurdu ve yere indirdi. Ama VAR odasındakiler uyudu! Pozisyonu inceleme gereğini bile duymamış olacaklar ki, buz gibi penaltıyı es geçtiler. Yani Trabzonspor'un o maçtan 3 puan çıkarabileceği penaltı güme gitti.
Beşiktaş; Saadane'nin kırmızı kartından rakibin 9 kişi kalmasıyla birlikte adeta elini kolunu sallayarak rakip kaleye gitti ve fark geldi.
Quaresma penaltı kaçırdı ama asist üstüne asist (3 gol pası verdi) yaptı.
Beşiktaş sadece galip gelmekle kalmadı, rakiplerinin puan kaybettiği haftada bir maçtan adeta 11 puan birden çıkardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor