25 Ocak 2011 | Salı

Dokunma yanarsın!

Schuster ligin ilk yarısında eleştirilere kulak tıkamış bir görüntü içindeydi...
Biz; Nihat, Tabata ve Holosko önde top tutamıyorlar bu üçlüyle bu sistemi uygulamak intihar etmektir dedik, umursamadı!.. Bobo ile olmaz, orada rakip savunmayı perdeleyecek, sırtı dönük oynamayı bilen daha iyi bir golcü gerek dedik tınlamadı!.. Ne var ki ara transferde anladık ki Schuster hiç çaktırmasa da aslında bizimle aynı görüşleri paylaşmış. İlk yarıda neleri eleştirdiysek Alman hoca tam da oralara takviye yaptı. Top kullanamayan Tabata, Nihat ve Holosko'nun yerine Simao'yu, Fernandes'i ve en önemlisi sırtı dönük oynayamayan Bobo'nun yerine Almeida'yı aldı.
İlk yarıda zorlu sisteminin, mevcut kadroyla uygulanamayacağını görmedi, belki de göremedi.
İnat etti sonuç ortada...

Aklın yolu bir, iki kere iki dört
Şimdi aynı sistem doğru oyuncularla nasıl işliyor derseniz yine sonuç ortada... Nihat, Tabata, Holosko ve Bobo gibi yanlışların yerine doğru isimler kadroya girince takımın havası da suyu da bir maçta değişti.
Artık ön bölgede etkili şekilde top çeviren, bunu çabuk ve isabetli paslarla yapan, rakip kale önüne çadır kuran ve ceza sahasına defalarca giren bir Beşiktaş var. Atılan beş gol, verilmeyen iki penaltı v.s. "Bu takım ceza sahasına çok girerse Nobre çok gol atar!" diyorduk bu tezimiz de kanıtlandı.
Sambacı iki maçta üç gol attı. Daha ne yapsın?
Şimdi korkum Schuster'in rotasyon masalıyla pişmiş aşa su katması. Bu kadro 5-6 maç birlikte oynarsa sistem tam oturur ve seri galibiyetler gelir. Ancak taşlar yerine oturmadan her hafta biri-ikisi değişirse şemsiye yine ters dönebilir.
Benden sana dost tavsiyesi bay Schuster; kadroya dokunma! Aksi halde kendini de Beşiktaş'ı da yakarsın haberin ola.
Kadro istikrarı, kadro kalitesi kadar önemlidir bunu sakın unutma.

* * *
Geleceği kurtarmak
Muhammed başta Beşiktaş'ın çok yetenekli gençleri var. Kadrodaki dünya yıldızları da malum.
Şimdi önemli olan bu yıldızların o gençlerle kaynaşıp tecrübelerini aktarabilmeleridir. Rıdvan, İsmail Köybaşı, Onur, Ali Kuçik, Necipve daha birçok genç ellerindeki bu fırsatı doğru değerlendirebilirlerse geleceğin Beşiktaş'ında yerlerini şimdiden ayırtmış olurlar. Bu konuda Schuster de gençlere yardımcı olmalı.
Onları geleceğe hazırlamalı.
Mutlaka lig ya da Kupa'da oynatması şart değil.
Sezon başı kamplarında ya da özel maçlarda Guti, Simao, Almeida gibi yıldızlarla gençleri yan yana getirmesi bile yeter.

* * *
Trabzon'un golcüsü yok
Trabzon iyi ama işler kötü gittiği anda maçı çevirecek bir golcüsü yok. Umut ve Burak'ın gol yüzdeleri çok düşük. 2. yarıda yarış daha zorlu geçeceği için bazı sıkıntılar yaşanabilir. Ancak yine de bu oyuncuları yuhalamak doğru değil. Trabzon bulunduğu noktaya onlarla geldi, başkalarıyla değil.

Tek sabıkam aşk
Ne güzeldir bir gazeteci şairin "Tek sabıkam aşk!" diyebilmesi, insanlıktan sabıkalı onca insan varken. Dostluklar, aşklar unutulurken şiirleri unutmamak ne muhteşem bir güzelliktir. Kelimelerle dans eten Hakkı Yalçın böyle biri. Yüreğindeki sevgiyi en güzel dizelerle dile getirmiş yeni kitabı "Tek sabıkam aşk!"ta... Damardan değil yürekten vuruyor üstat Yalçın'ın şiirleri. "İstanbul'un bütün duvarlarından sildim adını" diye başlayan, "Şehri senin anılarından temizledik dün gece" ye bayıldım. Sürgün ömrüm… Ağlamak ayıpsa, benim ayıbım… O gözlerin benim hakkım!.. Gözlerimde kör kandiller… O beni Roma gibi sevdi, ben onu ülkem gibi… Hepsi birbirinden güzel onlarca şiir sizi alıp başka alemlere götürecek. Hayatınızda aşk anlamında kaç sabıkanız var bilemem ama bu kitabı okumalısınız derim. "Okumamaktan sabıkalı" olmak büyük bir suçtur çünkü.

Beşiktaş TV yayında
Beşiktaş TV sonunda yayın hayatına başladı. Hayırlı olsun. Bugüne kadar nasıl bir yatırım yaptılarsa yılan hikayesine döndü kanalın açılması. Bu hafta, gelecek ay, yarın, öbür gün derken çok şükür sonunda ekrana çıktılar. Beşiktaşlılar'a kutlu olsun.


Aslan'ın arenası
Türk Telekom Arena her hafta Sivas maçındaki gibi tıklım tıklım dolarsa Aslan yavaş yavaş toparlanır gibi görünüyor. Çok geç gelmelerine rağmen yeni yabancılar da çabuk uyum sağlamış. Artık ilk yarıdaki silik Galatasaray yok. Bazı dişleri eksik olsa da ısırmaya çalışan bir Aslan var.

Aslan'a stat, Fener'e topuk pası!
G.Saray'a stat, Fenerbahçe'ye salon artı Topuk Yaylası'ndaki arazi verildi iki camia da mutlu. Aziz başkan bir ara Telekom Arena'yı eleştiriyordu ama Topuk Yaylası'ndan sonra sustu. Yani o da mutlu. Yanlış anlaşılmasın kulüplere verilen bu desteği her zaman destekledim yine desteklerim. 100 yıllık kulüpler bu ülkenin en önemli markalarıdır. Devlet tarafından da desteklenmeleri normal. Peki ama bir başka 100 yılı deviren koca çınar neden bu kadar sessiz ben asıl onu merak ediyorum? İnönü'ye izin hâlâ çıkmadı? Anıtlar Kurulu ne bekliyor, İnönü'nün kendi kendine yıkılmasını mı?

Antu.com'da Kocaman görüşler
F.Bahçe gerçeklerini yazdığımız gün antu.com'da başlıyorlar sövüp saymaya. Söylenecek çok şey var ama ben o kardeşlerime bir tek şey söylemek istiyorum; sezon başından bu yana topiclerinizde kendi yazdıklarınızı lütfen okuyun. Sezon başında Aykut Kocaman için neler yazmışsınız, Malatya maçı sonrası neler yazdınız? Onları okuyunca başka söze gerek kalmayacak zaten!

Hakemler etkilenmiş!
Aykut Kocaman'ın Trabzonspor'a verilen penaltılara dikkat çekmesinin hakemleri etkilemeye yönelik bir açıklama olduğunu söylemiştim. Daha ilk maçta hakemlerin etkilendiği ortaya çıktı. Trabzon'un buz gibi penaltısı güme gitti! Bu bir tesadüf mü, yoksa organize bir etkilenme mi söz konusu onu önümüzdeki maçlarda göreceğiz. Özellikle de derbide. Hele bir MHK hakemi tayin etsin, ondan sonra söyleyeceğimiz başka şeyler de olacak.

* * *
Günün sözü
Sürekli yaptığımız şey neyse, biz oyuz. O halde, mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır. Aristoteles





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor