18 Ocak 2011 | Salı

40 milyon dolar ne olacak başkan?

Ben boşuna demiyorum; Demirören dünya yıldızlarını çok uygun şartlarda alarak kendini yaktı diye. Kontenjan nedeniyle Holosko, Zapo bedavaya, daha doğrusu ceplerine harçlıkları da koyulup elden çıkarılınca şapka düştü kel göründü...
Şimdi yönetimde ciddi rahatsızlık var. Özellikle de bedavaya bile kulüp bulamayan Tabata konusunda tam bir isyan var... Guti'yi bedava, Simao'yu 900 bin euro'ya al, Tabata'ya 10 milyon dolar ver. Holosko'ya ise 5 milyon dolar artı Koray ve Burak Yılmaz. Manzara gayet açık. Yıldırım Demirören'in son yaptığı transferler, ondan önceki transferlerinin tümünün fiyasko olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yedi yılda Beşiktaş'ın yaklaşık 700 milyonu sokağa atılmıştır ve acı gerçek budur.
Lafı uzatmayacağım. Bazı transferlerde başkan Demirören'in tek başına büyük sorumluluğu ve büyük hataları var. Tabata, Zapo, Del Bosque (Gönderiliş tazminatı) ve Juanfran bunların başında geliyor. Bu saydığım isimlerde yani sadece dört transferde (geliş-gidiş dahil) Beşiktaş'ın yaklaşık 40 milyon dolar zararı var. Sanırım başkan da bunu inkar edemez.

Beşiktaşlı çocukların parası
O zaman yapılacak tek şey, kör gözün parmağına yapılan bu hataların bedelini ödemek. Başkan her fırsatta kulüpten 90 milyon dolar alacağı olduğunu söylüyor. "Bu benim çocuklarımın parası" diyor.
Ben de diyorum ki, Tabata'ya verilen 10 milyon dolar, Del Bosque konusundaki inadın bedeli olan 8.5 milyon euro, Juanfran, Holosko ve Zapo'ya verilen paralar da Beşiktaşlı çocukların parasıdır. Birileri bu çocukların parasına sahip çıkmalıdır.
Başkan Demirören'e düşen, alacağından 40 milyon dolar düşüp yaptığı hataların bedelini ödemektir.
Konumuz çocuksa sadece kendimizinkileri değil, tüm Beşiktaşlı çocukları düşünmemiz gerekir öyle değil mi?

* * *
Ah düşüncesiz ben...
Muhammed, Mami olur mu. En başta okurum Mehmet Aydın uyardı. Sağolsun.
Sevgili peygamberimizin adı olması nedeniyle böyle bir kısaltma yapmamın hoş olmadığını belirtti. Çok haklıydı, düşüncesizlik etmiştim. Adı güzel, kendi güzel sevgili peygamberimizin ismini bu şekilde kısaltmak doğru değildi. Bunu şundan yazıyorum...
Muhammed bugün, yarın vitrine çıkar, bizim güzel insanlarımızın böyle hassasiyetleri olduğunu hepimiz hatırlayalım ve atacağımız manşetlerde, yazacağımız yazılarda da bunu dikkate alalım. Muhammed varken asla Mami olmaz.
Ben düşüncesizlik ettim. Affola.

Büyüklerden biri gitti
Gaziantep Büyükşehir Belediye son maçında Manisaspor'u yendiği taktirde ya Trabzonspor ya da Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti demektir. İki büyükten biri, Gaziantep temsilcisine verdiği puan ya da puanların bedelini ağır ödeyecek ama acaba hangisi?

Hakemler
İlk yarıda hakem hataları oldu ama hiçbirimizin aklına senaryo üretmek gelmedi. Bunun sebebi, sisteme güvenmek. Biliyoruz ki federasyon saha içine karışmıyor, MHK sinyal göndermiyor. Yoksa hata hep olacak. Önemli olan tepedeki hataların bitmesidir. Hakemlerin performansını arttıran bu ayrıntıdır zaten.

İki büyük ihtiyaç
Beşiktaş bu sezon lig, kupa ve Avrupa'da ne yapar bilinmez. Belki üçünde de büyük işler yapar, belki üç kulvarda da çok önemli bir başarı elde edemez. Ancak bu çok önemli değil. Şu anda inanılmaz iyi hücum gücüne sahip bir takım var. Gelecek sezon için bu takıma, geriden oyun kurabilecek libero özellikli bir stoper ve bir de sağ kanat savunmacısı katıldığı taktirde Kartal yenilmez armada olur. Önemli olan önüne geleni almak değil, doğru yatırımlarla taş üstüne taş koymak. Özellikle Avrupa'da başarı hedefleniyorsa felsefe bu olmalı ve asla eksen kaymasına izin verilmemeli.

Avcılar toplantıları
Avcılar Beşiktaşlılar Derneği muhteşem bir törenle açıldı. Bundan böyle Avcılar'da Beşiktaşlı dostlarla belli dönemlerde bir araya gelip sohbetler edeceğiz. Organizasyon Selçuk Aydoğan kardeşimden, katılmak bizden.

Neredesiniz Kocaman yağdanlıkları!
Aykut devrim yapacak diyenler...
Aykut Fenerbahçe'yi Kadıköy'ün Barça'sı yapacak masalı anlatanlar... Fenerbahçe Alex'siz oynayacak diyenler... Aykut futbolculara dayalı düzeni kaldıracak diyenler...
Neredesiniz? Yeni Malatya hezimeti sonrası hiçbiriniz tek satır kalem oynatmamışsınız? Nerelere saklandınız?..
Elma dersem çıkın; Şampiyonlar Ligi, UEFA, Ziraat Türkiye Kupası, hatta Süper Lig dersem çıkmayın emi!
Koca Fenerbahçe sizin yüzünüzden bu hale geldi? Acemi Aykut'a takımı teslim ettirmek için yaptığınız kulislerle Fenerbahçe'yi yaktınız. Şimdi hep birlikte Çemberlitaş'a gitmelisiniz!
Tarihi kınacıya!!!

Bu ne şiddet Guti?
Guti, işin tadını kaçırmaya başladı. Takım arkadaşlarıyla birlikte eğlenmişler. Buna kimsenin lafı olmaz, olamaz. Elbette eğlenecekler. Ancak gazetecinin görevi de bu eğlenceyi görüntülemek. Çünkü magazinci kardeşlerimin de işleri bu. Guti öyle düşünmüyor olacak ki yine bir gazetecinin boğazına sarılmış. Ayıp ediyorsun Guti!
Hiç yakışmıyor sana bu tavırlar. İnanılmaz prestij kaybediyorsun haberin olsun.

Bize yuh onlara alkış

Aykut Kocaman yalakaları ve Aziz Yıldırım'ın sihirli lambalarının ve de Alex düşmanlarının sizi nasıl kandırdığı tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Bu konuda defalarca yazdık, sizleri uyarmaya çalıştık. Maalesef siz sevdanızı kullananları alkışladınız; Turgay Demirler'i, Hakkı Yalçınlar'ı yuhaladınız. Acı gerçeklere değil, tatlı yalanlara inandınız. Sonuç ortada... Ben size bir şey söyliyeyim mi; Hakkı Yalçın ve Turgay Demir'e küfür değil hayır dua edin Fenerbahçeliler.

Günün sözü
İnsan rüyasında hiçbir zaman 80 yaşında olmuyor. Anne Sexton



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor