04 Nisan 2010 | Pazar

Rijkaard kalmalı

Türk futbolunda en kolay şey, teknik direktör asmaktır. Hele yazar ve yorumcuysanız ve tek sermayeniz tribüne oynamaksa insaf duyguları yok oluyor. Ne yazık ki, uzunca bir süre bu tarz yazarlık ve yorumculuk epey prim yaptı ve üzülerek görüyorum ki hâlâ da ediyor. Sadece "sallayarak" futbola ne tür katkıları var, artık tartışılmalı. Hiddink'i "futbolu bilmiyor" nidaları eşliğinde gönderen de bunlardı. Şimdi aynı zevat, Rijkaard için tamtamları çalmaya başladılar. Ne hocalığını bıraktılar ne de futbol bilgisini. Sanırsınız, Galatasaray takımının başındaki adam topu resimde, sahayı parkta, tribünü tiyatroda görmüş. Buraya açıkça yazıyorum; Rijkaard'a futbolu bilmiyor demek en hafifinden "densizliktir". Mevcut Galatasaray kadrosu, Rijkaard takımı değil, bir Adnan Polat-Haldun Üstünel yapımıdır. Sadece sansasyonele yönelmiş, takım içinde birbirini tamamlamak yerine isimlere göre yapılmış modası geçmiş bir tarzın sonucudur. Yönetim bunca hataya ve bunca bütçeye karşın tekrar seçilirken, sezonun tüm acısını Rijkaard'a yüklemek büyük hatadır. Türk futbolunun en nadide pırlantası Arda diyor ki; "4-4-2'yi Milli Takım'da öğrendim. Kimse daha önce bana bunu söylemedi. Altyapılar tam bir facia ve pek çok yetenek ne yazık ki yok olup gidiyor." İşte feryadın babası, futbolun yalın gerçeği bu.

Esas sözü Adnan Polat'a
Ülke futbolunun en değerli oyuncusu bile basit futbol gerçeklerini bilmediğini -öğretilmediğini- itiraf etme yürekliliğini gösteriyorken, bu çarpık düzenin tüm sorumluluğunu kendi kurmadığı takımla istenilen sonuçları almayan Rijkaard'a yüklemek haksızlıktır. Son iki yıldır "Fenerbahçelileşme tehlikesi" temalı yazılar yazdığımı biliyorsunuz. Sansasyonel yıldızlara dayanan ama takım oluşturmayı ikinci plana atan bu yeni anlayışa sahip yönetim tüm bu sonucun en büyük sorumlusudur. Ali Haşhaş, Haldun Üstünel üstünden muhalefet yapıyor ama herkes biliyor ki esas sözü Adnan Polat'a. Başkana rağmen Haldun Üstünel'in kişisel inisiyatif yüklenemeyeceği düşünüldüğünde bu organize suçtur. Başkana düşen, kurban isteyenlerin aksine Rijkaard ile devam etmeleridir. Hollandalı kendi tarzına uygun bir takım kurmalı, kendi oyun sistemine göre şekillendirmelidir. Eğer buna rağmen başarılı olamazsa, o zaman hep beraber katrana bulayıp kaz tüyünde yolcu ederiz, söz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor