18 Mayıs 2014 | Pazar

Futbolun tekamülü

Futbol bu gezegenin en sevilen oyunu olması itibarıyla öncelikle eğlendirir.
Kazanmak ve kaybetmek ekseninde, tekamüle yatkın olanlarımızın ruhlarına ışık tutar. Kalabalıkça oynanmasının yanı sıra, yığınlarca da izlenir, takip edilir.
Dolayısıyla eşsiz bir paylaşım alanıdır. Çünkü farklı rollerdeki aktörlerinin (sporcu, yönetici, taraftar, medya, fanatik vs..) farklı kültür ve coğrafyalardan dahi olsalar dilleri ortak, iletişimleri son derece kolaydır. Bizdeki Namık Sevik ve (hâlâ son derece etkin durumda olan) öğrencilerinin, istemeden (umarım) sebep oldukları, renklere bölen, ayrıştıran hatta birbirlerine düşüren türdeki bir rekabet Dünya'nın hiçbir yerinde yoktur maalesef.

Gurur duyuyorum
Keza bizdeki "rekabet"; dil, din, ırk farklılığıyla değil, tamamen hoyrat, hatta şuursuzca yapılmış, sadece birkaç yönetici, menajer ve medyacı için değer üreten bir kurgudur. Soma'daki gibi yüreğimizi dağlayan bir felaket olmadığı sürece tüm unsurlarıyla kenetlenmesi, ortak değerler üretmesi çok zor bir kitleyiz maalesef.
Bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama, bu kömür karası günlerde;TFF, ve büyük kulüplerdekiler bile dahil olmak üzere tüm yöneticilerimizle, Türkiye'yi "vergi cenneti" görüp paramız ve en safiyane hissiyatlarımızı yüklenip çekip giden yabancı futbolcularıyla, toplumdan kopuk tuhaf bir hayat tarzıyla verdiğinden çok çok daha fazlasını alan yerli futbolcularıyla hatta meslektaşlarımla GURUR DUYUYORUM.
Keza ilk kez, bu topluma iyi bir şeyler sunuyoruz, elbirliğiyle. Her zaman olması gerektiği gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor