08 Mart 2011 | Salı

Yankaya titredi!

Genç hakem Özgür Yankaya maça çıkarken avuçlarını sıkmış titriyor. Hava soğuk üşüyor, onun için titriyor diyeceğim ama ondan başka üşüyen titreyen yok. Üstelik Edirne'li, soğuk ve karlı havaya alışık olmalı. Maç kritik, onu heyecanlandırmış, kanı çekilmiş, titremesi herhalde ondan diye düşündük.
Kendisinden gelecek beklediğimiz Yankaya'nın; sahaya çıktığı andan itibaren duruşuyla, vücut diliyle verdiği kararlarla, oynayanlara, izleyenlere güven vermesi gerektiğini unutmamalı. Fener'in ilk golünde Lugano'nun vuruşundan önceki pozisyonda kaleci Serdar'ın önünde bulunan Yobo ofsayttı. Hakemler pozisyonu oynattı, Lugono'nun golünü geçerli saydılar.
21. dakikada kaleci Serdar, Niang'a kontrolsuz girince hakem doğru bir kararla penaltıyı gösterdi. 37. dakikada Bekir'in kaleci Serdar'a yaptığı faulü hakem iyi tespit etti.
Böyle bir maça hiç Süper Lig deneyimi olmayan Mesut Çarık'ı 4.cü hakem atarsanız, hakemin işini kolaylaştıracağına zora sokar. Kar yağacağı günlerdir söyleniyor. Çok önceden gerekli önlemler alınması lazımken turuncu toplar ancak zemin karla kaplandıktan 25 dakika sonra getirtiliyor.
Maçın hakeminin ikinci yarıda üşümesi geçince zemin kötüleşmesine ve kar yağışına rağmen ilk yarıya oranla daha iyi maç yönetti. Lugono'nun bilinçli gördüğü sarı kart dahil hakemin gösterdiği kartlar doğruydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor