07 Mart 2011 | Pazartesi

Usta olamamış

Bir FIFA hakeminin kokartının ve hakemliğinin kalitesinin onayı zorlu maçları veya derbileri başarıyla yönetmekten geçer.
Tolga Özkalfa maçın başından itibaren verdiği ve vermediği tuhaf faul kararları çıkardığı hatalı kartlar ile futbolcuları ve seyredenleri gerdi.
22. dakikada Giray'ın İsmail'e tabanıyla girişinde kart vermeyişinin ötesinde avantaj uygulaması anlamsız daha sonra da Hilbert'in Glowacki'ye hareketine kart uygulamaması ise enterasan! Serkan Balcı'yı ikinci sarıdan ihracı dogruydu ancak bu kararının altında ezilince kolayı seçerek bu kez Sivok'u çift sarıdan ihraç etti aklınca denge kurmağa çalıştı.
58. dakikada Beşiktaş'ın attığı gol ofsayt değil yardımcı Ekrem Kan yanlış karar verdi. 72. dakikada Burak'ı ceza sahasına girdiğinde kaleci Rüştü'nün sol ayağı ile çelme takarak düşürmesine hakemin devam demesi kalitesini ortaya koydu.
Bu hareket penaltıydı ve Rüştü bariz gol şansını engellemeden dolayı ihraç olmalıydı.
Bu pozisyon sonrası yılların centilmeni Şenol Güneş isyan edince tribüne gönderildi.
Bu akşam verdiği kararlar, çıkardığı kartlar ile hakem çok tartışılacak.
Bu yönetiminden sonra Tolga Özkalfa'nın FIFA hakemliğinin onay görmesi için daha çok deneyime ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor