22 Kasım 2010 | Pazartesi

Bir gol yoktu...

Son zamanların en tempolu maçlarından birini seyrettik Kayseri'de. Her iki takım da futbolun doğrularını yapmaya çalıştı, oyunu hiç çirkinleştirmediler. Galatasaray'da belli ki bir şeyler değişmiş.
Futbolcular ilk defa bu kadar istekli oynadı. Maçın ilk 10 dakikasında Kayserispor müthiş tempoluydu, sonrasında Galatasaray oyunu kontrolüne aldı ilk yarının son dakikalarına kadar oyunun kontrolünü elinde tuttu. Elano geldiğinden bu yana ilk defa bu kadar serbest oynadı. Ancak oyundan alınana kadar birçok pozisyonu kullanamadı. Oyundan alınınca belli etmemeğe çalışsa da Hagi'ye tepkiliydi. Her iki kaleciyi de kutlamak gerekiyor, müthiş pozisyonları önlediler.
15. dakikada Elano, kaleci Souleymanouile 71. dakikada Kayserisporlu Santanakaleci Ufukile karşı karşıya kaldı. Her iki kaleci de çok net gollük bu iki pozisyonu iyi kapanarak önlediler.
Maçın ikinci yarısında tempo hiç düşmedi.
Top bir o kalede bir bu kaledeydi. 50. dakikada Kayserispor, Zalayetaile inanılmaz bir gol kaçırdı. Dönen topta bu kez Barış'ın şutu Kayserispor'un direğinde patladı. Bu akşam futbol adına her şey vardı, olmayan tek şey goldü...

Şimşek penaltıları çalamadı
Ali Turan
çok fazla pas hatasıyla oynadı herhalde tribünlerden gelen tepkilerden fazla etkilendi.
Hakem Barış Şimşekoyunu saldı. Kolay faul çalmadı. Oyuna tempo kazandırdı. Kendinden emin bir müsabaka yönetti. Ancak 17. dakikada Kayserispor ceza alanı üzerinde Elano'nun ayağına Kayserispor'lu Hasan Ali'nin basması penaltıydı.
Yeri çok iyi olmasına rağmen değerlendiremedi.
76. dakikada Elano'nun Kayseri kalesine kullandığı serbest vuruşta Kayseri barajında ele çarpan topta penaltı yoktu. Pozisyon belki Arsenal-Tottenham maçındaki pozisyona benziyor gibi gözükse de kolların pozisyonu farklıydı. O maçta kol yukarı kalkıyor topa gidiyordu bu maçta kol olması gereken yerdeydi.
71. dakikada Santana'nın pozisyonunda ofsayt yoktu yardımcı doğru karar verdi. Hakan Balta ile Ayhan'ın kendi aralarındaki tartışması oldukça ilginçti ama hoş gözükmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor