15 Kasım 2010 | Pazartesi

Hakem hiç yorulmadı

Bundan birkaç hafta önce Rijkaard'ın kesin gönderilme kararından sonra Galatasaray'ın başına kimin geleceği merak konusu olduğunda adaylardan biri Hagi diğeri de Hikmet Karaman'dı.
Dün akşam iki teknik adamın taktik savaşını izledik.
Kim oyunu daha iyi okuyabiliyor, kim daha iyi taktisyen? Dün akşam görüldüki Hikmet Karaman oyunu daha iyi okuyabiliyor ve maçın akışına göre taktik geliştirebiliyor.
Günümüz futbolunda, kendini taktisyen olarak geliştiremeyen teknik adamlara artık yer yok.
Galatasaray oyuna çok iyi başladı. Pinoher pozisyonda kaleye şut attı ancak hepsi o kadar.
İlerleyen dakikalarda Manisaspor alan savunmasınıiyi yapınca ve de disiplini bozmayınca Galatasaray'a açık alan bırakmadı ve oyunun kontrolunu eline geçirdi.

Sistem-taktik belli değil

Galatasaray iyi oynuyor gözükse de Manisaspor daha akıllı ve disiplinli oynadı. Tribünde maçı seyreden oynamayan sakat veya cezalı Galatasaraylı oyunculardan bir takım oluştursanız ligde oynayan Galatasaray'dan daha iyi işler yapar herhalde!
Sistem ve taktik belli değil, mücadele ve hırs yok.
Alıştığımız o mücadeleci Galatasaray'lılık ruhu gitmiş sadece maç "Bitse de gitsek" anlayışı hakim olmuş. Bu Galatasaray'dan böyle oynadığı sürece bu yıl hiçbir şey olmaz.
İlk goldeServet'in Makakula'ya müdahale etme çabasındaki yanlışlar herhalde müdafi oyunculara ders olarakanlatılır. Böyle savunma olmaz.
Maçın hakemi Fırat Aydınusçok rahat bir maç yönetti. Futbolcular, birbirlerini rahatsız edemediler ki hakemi rahatsız etsinler.
75. dakikadaIsaac'a yapılan hareket net penaltıydı ve hakem doğru karar verdi. Penaltıyı gole çeviren Simpsonülkemizde bir haftadır tartışılan sol ayakla yapılan penaltı vuruşlarında, vuruşun nasıl yapılması gerektiğini tüm spor kamuoyuna gösterdi. Hikmet Karaman'ı ve Manisaspor'u kutlarız.
Haklı bir galibiyet aldılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor