09 Kasım 2010 | Salı

Kasımpaşa yanılttı

Beşiktaş'ın, Porto maçındaki futbolunu seyredince lig sonuncusu Kasımpaşa'ya fark yapar diye düşündüm. Ancak Kasımpaşa alan savunmasını ve adam adama markajı iyi yapınca Beşiktaş'a pozisyon vermediği gibi aksine kontra çıkışlarla birinde Ersan Martin'le golü buldu. Kapalı ve disiplinli oyun anlayışını sahaya yansıttılar. Maçın hakemi Bülent Yıldırım hafta içi Sevilla-Lviv maçından başarıyla çıkmış, iki günlük aradan sonra tam dinlenemeden bu maça gelmiş. Maçın 2. dakikasında Kasımpaşalı Santos'u, Ernst'e yapılan taktik fauller dolayısıyla sözlü ikaz etmesini olumlu buldum. Ancak ilerleyen dakikalarda Ernst'e, Guti'ye ve Aurelio'ya taktik fauller devam etmesine rağmen hakem sarı kartlarını kullanmadı. Oysa 21. dakikada Tjikuzu'nun, Guti'ye yaptığı faulde sarı kartını çıkarmalıydı. Hakemin burada da sarı kart göstermemesinden cesaret alan Ersan Martin, 29. dakikada Guti'yi tutarak durduruyor net sarı olması gereken pozisyonda hakem yine kartını kullanmıyor.

Penaltı doğru karardı

Bu hareketler belli ki oyunu çirkinleştirmek, rakibi sindirmek, kural dışı eylemlerle teknik kapasitesi yüksek oyuncuları oynatmamak için yapılan taktik eylemler. 36. dakikada Ersan Gülüm'ün, Yekta'ya yaptığı hareket sarı doğruydu. Hakem, 43. dakikada Tjikuzu'nun Aurelio'ya yaptığı harekete gecikmeli de olsa sarı kart gösterdi. Doğruydu ancak yerde bulunan Aurelio'nun sinirlenerek kart isteme hareketine duyarsız kaldı. Buna yardımcı hakemlerin kaldırdığı yanlış bayraklar da eklenince hakem kararlarına oyuncuların, teknik adamların ve seyircilerin tepkileri çoğaldı. 63. dakikada Quaresma'ya yapılan hareketi önce avantaja bırakıp daha sonra faulü yapan Barış'a sarı göstermesi güzel bir uygulamaydı. Beşiktaş, 84. dakikada İsmail ile beraberliği yakaladı. Uzatma dakikalarında verilen penaltı doğruydu ancak Guti gole çeviremedi. Penaltıdan önce Beşiktaş'ın, Quaresma ile kazandığı iptal edilen golde tehlikeli bir hareket yoktu. Hakemlerin pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdiklerini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor