Murat Başoğlu

Murat Başoğlu

04 Mayıs 2009 | Pazartesi

Sıra kupada

Dün akşam prestij maçına çıkan Fenerbahçe, ligde şampiyonluğa koşan Beşiktaş karşısında ilk yarı boyunca kedinin fare ile oynadığı gibi Beşiktaş'la oynayıp skoru da 1-0'a getirdi. Oysa dün akşam kadrolar açıklanırken Gökhan'ın stoper oynaması tüm futbol otoritelerine, "Bu nasıl antrenör? Aragones hoca herhalde bizim bilmediğimiz bir şey biliyor" dedirtti. Fakat önemli olan nokta Gökhan'ın oynadığı yerdense Güiza ile Semih'in yan yana oynaması ve tabii ki Alex'in yokluğunda her yerde top alıp dağıtmaya çalışan Emre'nin güzel futbolu ilk yarıya damgasını vurdu. İlerde basan Fener orta sahası kaptıkları topları inanılmaz bir pas yüzdesi ile oynayınca sanki evinde oynar gibi uzun zamandır özlediğimiz futbolu sergiledi. Fenerbahçe'nin söylenenlerin aksine "Kupa bizim, lig sizin" sloganına katılmayıp öncelikle "Onur bizim, gurur bizim" der gibi oynadığını söylemek gerekir. Galatasaray maçındaki hırslarını bu sefer iyi futbola çeviren Fenerbahçeli futbolcular ilk devreyi tabiri caiz ise şiir gibi bir futbolla tamamladı. İkinci yarı Fenerbahçe'nin güzel futbolu devam ederken Deivid- Emre gerginliği sonucu takımın en iyisi Emre'yi oyundan alarak sonlandırdı.

Deivid'i oynatmasın
Üstüne bir de harika işler yapan Semih de oyundan alındı. Gökhan'ı stoper oynatan hoca kötü bir Fener yaratamayınca bu değişikliklerle hedefine ulaştı. İlk yarıda 70-30 top üstünlüğü ile oynayan Fener, ikinci yarıda bu üstünlüğü kaybetti. Ama her şeye rağmen ikinci yarıda kalesini savunan Fener gene hedefine ulaştı. Böylelikle bir derbi daha kazanmış oldu. Fakat ilk yarıda Semih-Güiza ikilisinin neler yaptığını hep birlikte gördük. Bir de Güiza'yı tek başına... Şimdi bu maçın rövanşı kupada olacak. İlk yarıdaki kadro ile oynarsa, o maçı da kazanması hepimize normal gelecek. Ama hoca, sahada kötü olan Deivid'i kupa maçında bu oyunla oynatmaması lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor