22 Nisan 2014 | Salı

Alkışlar Büyükşehir'e

PTT 1. Lig'de 36. haftanın sonunda mutlu sona ulaşan ilk takım belli oldu.
Özellikle ligin ikinci yarısında müthiş bir seri yakalayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bir senelik aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi. 9 haftadır namağlup yoluna devam eden turuncu-mavililer, deplasmanda karşılaştığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 gibi net bir skorla yenerek Süper Lig'e ismini altın harflerle yazdırdı. Başta teknik direktör Cihat Arslan ve futbolcular olmak üzere tüm Büyükşehir Belediye camiasını kutluyor, Süper Lig'de başarılar diliyoruz.

Bal-Kes bir adım önde
Şimdi gözler ikincilik yarışına çevrildi. Evinde konuk ettiği Manisaspor'u Muğdat'ın golüyle mağlup eden Balıkesirspor, Süper Lig için bir adım önde gözüküyor.
Önce küme düşmüş Kahramanmaraş, sonra da Süper Lig'e çıkan Büyükşehir ile karşılaşacak olan Balıkesir, 2'de 2 yaparsa Süper Lig'e yükselecek ikinci takım olacak.
Ankaraspor'un ise işi biraz daha zor gözüküyor. Çünkü bu hafta Orduspor ile ölüm-kalım maçına çıkacaklar.
Bu iki takım bu maçı kazanıp, bir sonraki hafta Balıkesir'in puan kaybetmesini bekleyecek. Dediğim gibi bu haftaki Orduspor-Ankaraspor mücadelesini mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

İşte play-off yolcuları
Play-off potası da büyük ölçüde şekillendi. İkincilik için mücadele eden Balıkesir, Ankaraspor ve Orduspor'dan ikisi play-off'ta yer alacak. Diğer iki takım ise büyük olasılıkla Samsunspor ve Manisaspor olur. İki hafta kala 7. sıradaki Manisa'ya 6 puan fark atan bu iki takıma kalan iki maçta 1'er puan yetecek.

Düşme potası karışık
Ligde bir diğer heyecan ise düşme potasında yaşanıyor.
Dört takımın veda edeceği PTT 1. Lig'de ilk yolcu zaten Kahramanmaraş olmuştu. Bu hafta oynanan maçlar sonunda Fethiyespor, 1461 Trabzonspor ve Tavşanlı Linyitspor kendilerini ateşe attılar.
Fethiyespor kalan iki haftada kendisine yakın olan Bolu ve G.Antep BB ile karşılaşacak.
Kazanırlarsa ligde kalma ihtimalleri yüksek.
1461 Trabzon bu hafta Büyükşehir ile oynuyor, bu maçı alırlarsa son hafta Tavşanlı Linyit ile final maçına çıkacaklar. Tavşanlı'yı da aynı şekilde tansiyonu yüksek maçlar bekliyor. Sezon başından beri yaşanan heyecanın dozajı son iki haftada doruğa çıkacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor