01 Mayıs 2014 | Perşembe

Son yolcu kim olacak?

PTT 1. Lig'de son haftaya geldik, dananın kuyruğu pazar günü oynanacak maçlarda kopacak. Ama yeni haftayı değerlendirmeden önce geçtiğimiz maçlara bir göz atmakta fayda var... 37. haftada ligden düşen iki takım daha belli oldu. Kahramanmaraş'tan sonra 1461 Trabzon ve Tavşanlı Linyitspor, PTT 1. Lig'e veda ettiler.

Haftanın merakla beklenen mücadelesinde Orduspor, sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u yenerek Süper Lig şansını son haftaya taşıdı.
Mor-beyazlılarda iki gole imzasını koyan Anıl Taşdemir yıldızlaştı. Aslında Orduspor bu galibiyetle büyük avantaj yakalayacaktı ama Maraş'tan gelen son dakika golleri Karadeniz ekibinin hayallerini suya düşürdü.

Bal-Kes az daha yanıyordu
Süper Lig'e en yakın takım olan Balıkesirspor'un, küme düşen Kahramanmaraşspor karşısındaki mücadele de nefes kesti. Aslına bakılırsa maçın hakemi Suat Arslanboğa, bariz hatalarıyla resmen Bal-Kes'i biçiyordu. Balıkesir'in ikisi kesin, üç penaltısını vermeyen Arslanboğa'ya verdiği kararları yakıştıramadık.
PTT 1. Lig'deki ilk yılında başarılı işlere imza atan Bal-Kes, son 5 dakikada Ali Öztürk ve Burak Çalık'ın ayağından bulduğu gollerle Süper Lig için son haftaya avantajlı girdi. Bal-Kes'e bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 1 puan yetecek.

Dipte de heyecan büyük
Şampiyon İstanbul Büyükşehir Belediye'ye deplasmanda 2-1 yenilen 1461 Trabzon ile evinde Gaziantep BB'ye aynı skorla mağlup olan Tavşanlı Linyitspor, Spor Toto 2. Lig'in yolunu tuttular.
Düşecek son takım ise bu hafta oynanacak maçlarda belirlenecek. Geçen hafta Boluspor'u 2-0 yenen Fethiyespor, umudunu son haftaya taşıdı. Lige veda edecek ekip bu iki takımdan biri olacak.
Fethiye, Gaziantep BB deplasmanında olacak; Boluspor ise evinde Tekden Denizli ile karşılaşacak. Fethiyespor'un ligde kalması için mutlaka kazanması şart. Bunun yanı sıra Bolu'nun da puan kaybetmesi gerekiyor. Yarenler'e ise galibiyet yeterli. Kendi işlerini kendileri görebilirler!

Play-off nefes kesecek
Evet, bu hafta uzun maratonun son dönemecine girdik...
Lig bitiyor ancak heyecan sona ermiyor. Daha nefesleri kesecek play-off mücadelesi var. Maçların tarihleri belli oldu. 9 ve 13 Mayıs tarihlerinde oynanacak playoff maçlarında 3'üncü ile 6'ncı, 4'üncü ile 5'inci sıradaki takımlar eşleşecek. Final maçı ise 18 Mayıs'ta oynanacak ve Süper Lig'e çıkacak 3. ekip belli olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor