15 Nisan 2014 | Salı

Büyükşehir son adımda

PTT 1. LİG'de bitime üç hafta kaldı ve heyecan resmen doruğa çıktı. Ligde bu hafta sürpriz sonuçlar alınırken son dönemde müthiş bir seri yakalayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bir yıllık Süper Lig özlemini sonlandırmaya çok yaklaştı.
8 maçtır kazanan Belediye, bu hafta Doka, Mehmet Batdal, Mustafa Sarp ve Ömer Can'ın golleriyle Buca'yı 4-1 yenerken son adıma geldi. İstanbul ekibi, Gaziantep Büyükşehir Belediye deplasmanından da galibiyetle ayrılırsa bir yıllık aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e geri dönecek.

Ordu üç maçı alırsa...
Süper Lig biletini alacak ikinci takımın kim olacağı ise sanırım son haftaya kadar netleşmeyecek. Çünkü biri kaybedince öbürleri de kaybediyor, biri kazanınca hepsi kazanıyor. Bu hafta da öyle oldu. İkinci sıradaki Balıkesirspor, 10 kişi kalan Karşıyaka'ya deplasmanda mağlup oldu ve yerini evinde Samsun'a 2 puan kaptıran Orduspor'a bıraktı. Yani Ordu, elde ettiği beraberlikle ikincilik koltuğunu devraldı. Şu anda avantaj mor-beyazlılarda… Karadeniz ekibi kalan üç maçını kazanırsa onlar da Büyükşehir gibi bir yıl sonra Süper Lig'e yükselecek.

Dört takım garantiledi
Bu arada dört takımın en kötü ihtimalle play-off'u garantilediğini de hatırlatmadan geçmeyelim. Süper Lig'e çıkmasına bir adım k alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile birlikte Orduspor, Balıkesirspor ve Ankaraspor, en kötü ihtimalle play-off'larda yer alacak. Playoff'a gidecek diğer iki takım konusunda da Samsunspor ile Mersin'in çok avantajlı olduğunu belirtmeliyiz. 7. sıradaki Manisaspor'un 6 puan önünde bulunan bu iki takıma belki de birer galibiyet yetecek.
Belki de iş; ikili veya üçlü averaj hesaplarına kalacak.
Onu da zamanı geldiğinde değerlendireceğiz.
Ancak PTT 1. Lig'de sadece zirve heyecanı yaşanmadığını da hatırlatmak isterim.
Düşme potasındaki mücadeleye de dikkatlerinizi çevirmenizi tavsiye ederim.

Ligin dibi karışık
Düşme potasında da inanılmaz bir heyecan var. Bu sezon dört takımın veda edeceği PTT 1. Lig'de ilk yolcu haftalar önce belli olmuştu.
Peki Kahramanmaraş'ın ardından düşecek 3 takım kimler olacak? İşte orası tam bir muamma... 1461 Trabzon, Fethiye, Tavşanlı Linyit, Bolu, Adanaspor ve az da olsa Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Bucaspor'un düşme ihtimali var.
Özellikle bu hafta oynanacak Bucaspor-Tavşanlı Linyit maçı tehlikeli bölgenin seyrini belirleyecek. Sanırım, ligde kalma mücadelesi son haftaya kadar devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor