21 Mart 2010 | Pazar

Bozuk saat gibi

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi karşısında yumuşak bir Gaziantepspor buldu. Sarı-lacivertli ekibe geniş alanlar bırakan konuk takım, mücadele performansı olarak vasata bile yaklaşamayınca, topun ve oyunun kontrolünü Fenerbahçe elinde tuttu. Ancak bu durum beraberinde pozisyonlar getirmedi. İlk yarıda gol dışında tek pozisyonunun yazılı olmaması ikinci yarıda da görüntünün değişmemesi aslında durumu gayet net özetliyordu. Bu görüntünün oluşmasında Fenerbahçe'nin iki kanadını son derece etkisiz kullanmasının payı büyüktü. Solda Özer, sağda Mehmet Topuz oyunun genişlemesine katkı veremedi. Topuz'un sağdan getirdiği ilk olgun atağı görmek için Saracoğlu'na gelenler ikinci yarıyı beklemek zorunda kaldı. Hâl böyle olunca gol için geriye iki seçenek kalıyordu. Biri savunmayı göbekten delmek, diğeri isabetli şutlarla kaleyi yoklamak. Fenerbahçe göbekte topu Alex'le buluşturup, savunmayı göbekten delmeyi ısrarla denedi. Ancak Brezilyalı kalabalık arasında sıkışınca pozisyon oluşumunda kısır bir tablo ortaya çıktı.

Daum'un çözmesi gereken
Gol ise Güzia'nın güzel şutunda geldi. "Güiza golcülüğünü hatırladı" desek yanlış olmaz. Bu güzel golden sonra ne yaptı derseniz, bildiğiniz gibi... Koşan, çalışan ama üretemeyen bir Güiza... İşin özeti; bozuk saat gibi bir kez doğruyu gösterdi ve üç puanı getirdi. Fenerbahçe'nin pozisyon sıkıntısında Alex'e destek verecek Emre'nin ise ilk 45 dakikada gerilim filmi aktörü gibi oynamasının etkisi büyüktü. Gaziantepspor karşısında 45 dakika sahada kalan Emre'nin, hastalığı nedeniyle güçten düştüğünü kabul edebiliriz ancak bu kadar agresif olmasını açıklayacak bir gerekçesi olamaz. Bir bakıma sarı ve kırmızı kart kucağında oynuyor ve bu durum hem kendisine hem Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Emre olmayınca orta alanı Deniz ve Selçuk'a kalan bir takımın hücum etkinliğinden nasıl söz edilebilir bilmiyorum. Sonuç olarak Fenerbahçe, derbi öncesi önemli bir 3 puan kazandı. Bu maçın Fenerbahçe açısından artı yönü, rakibine neredeyse hiç pozisyon vermemesiydi. Tabii pozisyon üretememek ise üzerinde düşünülmesi gereken husustu. Daum'un çözmesi gereken problem bu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor