18 Mart 2010 | Perşembe

İki (G), bir Go...

Futbolda yaşanan hızlı değişimi başka bir alanda görmenin mümkün olduğunu sanmıyorum. Fenerbahçe sezona 8 galibiyetle başladığında futbol kamuoyu, "Şampiyon belli, ikinci kim?" söylemini dillendirmeye başlamıştı. Ancak öyle bir değişim yaşandı ki, aynı Fenerbahçe, ligde lider Bursaspor'un 6, Galatasaray'ın 4 puan gerisine düştü. İşin bu yönü başlı başına bir araştırma konusu... Bunun sebeplerini Fenerbahçe'yi yönetenler ve profesyoneller iyi araştırmalı... Çünkü yaşananlar sarı-lacivertli camiada büyük depreme sebebiyet verdi. Bir yandan genel kurul çağrıları, diğer yandan başkan Aziz Yıldırım'a yönelik ağır suçlamalar. "Sen misin 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü veren!" diyerek, biber kavanozları ile Yıldırım'ın diline uzananlar. Daum ise Sırat Köprü'sünde... Şunu söylemekte yarar var; ben kulüplerin sezon ortasında teknik adam değiştirmesinden yana değilim... Ancak... Bazı kararlar verilirken koşulları göz ardı etmemeli. Ne demek istiyorum, açıklayayım. Daum bu sezon, "İstanbul'da emekliliğin tadını çıkaran bir Alman" görüntüsünde. Hırsı yok, heyecanı yok. Bir yılgınlık, bir umursamazlık... "Aybaşı gelse parayı alsak, zaman dolsa yolumuza gitsek" tablosunun baş köşesinde oturuyor.

İnancını yitiren lider
Ligin 10. haftasında Fenerbahçe'den tam 9 puan geride olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, "Bu iş burada bitmez!" diyerek, camiasına inanç aşılarken, Daum liderden sadece 6 puan gerideyken, şampiyonluk yarışında durumun zorlaştığını söylüyor. İnancını yitiren bir liderle nasıl savaş kazanılır? Bununla kalmıyor Daum. Aykut Kocaman'dan mutsuz, transferde umutsuz, futbolcuların üzerinde güçsüz ve otoritesiz... Bir başkan Yıldırım var gözünde, o ne derse o olur... İsterse soyunma odasına girer, isterse takım kurar... O istedi diye Güiza oynar, istemedi diye Semih yedek bekler... Nerede ağırlığı olan Daum? O zaman şu soru geliyor akla: "Daum olmasa ne fark eder?" İş bu noktaya gelmişse, yani "Gittiğinde bir boşluk oluşturamıyorsan, varlığının da kıymeti yok" demektir. Daum'la ilgili karar vereceklerin olaya böyle yaklaşması lazım. Ayrıca Daum'un bezginliğinin bir göstergesi de Fenerbahçe'de ki sakatlıkların çokluğu... Bu uzun bir konu olduğu için açmayacağım... Sonuç şu: Fenerbahçe iki G'ye geldi dayandı, Gaziantepspor ve Galatasaray maçlarını yeniden doğuş olarak görüyor. Peki, istenen sonuçlar olmazsa ne olacak? Üçüncü G devreye girecek... Yani Go... Aziz başkanın böyle bir durumda sabırlı olmasını beklemek hayalcilik değil de nedir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor