Arif Çetin

Arif Çetin

13 Nisan 2010 | Salı

Güven geldi

Son oynanan Beşiktaş maçı gösterdi ki bu takım, bordo-mavi renklere gönül verenleri "Umutsuzum ama yinede izliyorum" karamsarlığından kurtardı. Kendilerine olan güvenleri artık pozitif. Güven çok önemli ki, son bir ayda oynadığı Galatasaray ve Beşiktaş karşılaşmaları ile zirvenin seyrini değiştirdi. Şampiyonluk demişken aklımıza Kurtlar Vadisi dizisinin eski bölümlerinde yaşanan bir sahne geldi. Laz Ziya karakterli Ziya Yılmaz'ın, baronluk seçimi esnasında kendisine yöneltilen soru üzerine, ince ve titrek sesi ile "Ben Trabzonluyum, şampiyonu ben tayin ederim" şeklinde verdiği cevap aslında her şeyi anlatıyor. Beşiktaş beraberliği sonunda mikrofonlar ve kalem uçları aracılığı ile 90+1'de penaltı arayanların, futbolun adaletini -45. dakikadaki Burak&Uğur izdivacını unutmadan- "testere" ile şekillendirmek yerine sadece "keser" ile yontmak istemeleri doğru değil.

Alanzinho'yu izlemek!

Trabzonspor sezonun en önemli maçı olarak lanse edilen kupa yarı finali rövanşında yarın Antalyaspor'un karşısına çıkacak. Güneş'in İstanbul'da tercih ettiği "beşi bir yerde" hücum özellikli kadro yapısını Antalya'da beklemek hata olur. Savunmanın katkısı ve kaleci Onur'un yüksek performansı sevindirirken, alarm noktalarını da ihmal etmeyelim. Ceza sahamız üzerinde ve içinde tehlike uzaklaştırırken, tamam dan dun olmasın ama varyete de olmamalı. Çok kolay top kaybeden takımda top kazanmanın bu kadar kolay olmadığı anlatılmalı. Burak Yılmaz çocukları sevindirmek için alınan oyuncak arabalara döndü. Başlangıçta hem oyun hem de skor anlamında iyi iken, şimdilerde bozulmaya başladı. Alanzinho mevcut sistemde rakip kaleye en iyi top taşıyan oyuncu. Yeterli mi? Hayır. Brezilyalı futbolcu ceza sahası yakınlarına geldiğinde şut atmak ile pas vermek arasında ikilem yaşayarak top kaybına neden oluyor. Forvetlerin Alanzinho'yu izlemek yerine deplase olarak alan boşaltmaları, gelen oyuncuya pas alternatifi sağlamaları gerekir. 2-0'lık skor avantajı ile bordo-mavili ekibin final kapısını aralayacağı düşüncesindeyim. Aksi sonuç, Güneş'in batıdan doğması ile eşdeğer olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor