Arif Çetin

Arif Çetin

05 Nisan 2010 | Pazartesi

Transfer doğruları

2009-2010 sezonunda sona doğru yaklaşırken bordo-mavililerde gelecek yılların transfer hazırlıkları da hız kazandı. Dikkatinizi çekmek adına gelecek yıl değil gelecek yıllar kelimesini yeniden kullanıyorum. Şenol hoca ile çıkılan uzun soluklu yolculukta, beklentileri 2010-2011 sezonunda yoğunlaştırmak yanlış. İstenilen tabii ki en kısa süre içerinde 26 yıllık hasreti gidermek. Futbolda hiçbir şeyin sezon başında garanti olmadığı unutulmamalı. Ankaraspor maçı nedeniyle doğan boşluktan yararlanan teknik ekip, daha önceden takip edilen isimleri yeniden değerlendirmek adına yurt dışına çıktı. Ali mi Veli mi alınmalıdan ziyade, Ali ile Veli'nin nasıl transfer edileceğidir kavgamız. Güneş'in izlediği yol, olması gereken doğruları beraberinde taşıyor. Eğer kulübün bünyesinde Şenol Güneş, Ünal Karaman, A.Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Sadi Tekelioğlu gibi isimler var ise ve siz yönetim olarak bu değerlerden en az üçünün onay verdiği bir oyuncuyu kadronuza katarsanız, yanlış yapma oranınızı minimize edersiniz. Aksi halde kılavuz karga hesabı, yanlışa sürüklenirsiniz.

Özkan Sümer gerçeği
Özkan Sümer ismi birçok kişiyi farklı düşüncelere götürebilir. Ama ortada bir gerçek var. Son dönemlerdeki isabetli transfer yüzdesinde onun üstüne ikinci bir isim yok. Getirdiklerinin tümüne doğru demiyorum. Yerli ve özellikle de yabancı oyuncu konusunda kulübün ekonomik kriterlerini göz önünde bulundurarak kazandırdıkları isimler ortada. Doğru transfer için kıtalar arası yolculuk edip, 4 gün uçarak şapkadan tavşan çıkarma arayışına girmeye gerek olmamalı. Son yabancı transferimizi yukarıda saydığımız isimlerden hangisi izledi? Hani biz kurumsallaşıyorduk? Sportif direktörün, aynı zamanda yardımcı hoca olarak görevlendirilmesi mi kurumsallaşma? Trabzonspor Sportif A.Ş. 20 milyon TL kâr elde etmiş. Bu demektir ki 8 milyon TL temettü ödenecek. Görünen o ki borsa bizi bozuyor. En kısa yoldan bir çıkış bulunmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor