Milli Takım'da Burak Yılmaz tartışması! Yerine kim oynamalı?
EURO 2020 Elemeleri H Grubu 8'inci maçında Türkiye, Fransa'ya konuk oldu. Fransa 76'ncı dakikada Giroud'un attığı golle öne geçerken, 81'inci dakikada Kaan Ayhan'ın attığı golle skora denge geldi. Mücadelede başka gol olmadı ve Türkiye, aldığı 1 puanla grup liderliğini sürdürdü. Maçın ardından ise Burak Yılmaz'ın performansı çok tartışıldı. Oldukça etkisiz bir performans gösteren golcü futbolcu İzlanda maçında formasını kaybedebilir. İşte Burak Yılmaz'ın Fransa maçı performansı ve yerine çağrılması muhtemel isimler...
(fotomac.com.tr / Analiz Haber)
Güneş, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan ve 5 golle elemelerde ay-yıldızlıların en golcü ismi Cenk Tosun'u da yedekler arasında tuttu.
Teknik direktör Şenol Güneş'in, Cenk Tosun yerine 11'de sahaya sürdüğü Burak Yılmaz beklentileri karşılayamadı.
Milli futbolcu ısı haritasına bakıldığında da takım savunmasına yardım anlamında yeterli gözükmedi. Burak maç boyunca hiç top kapamadı.
Maç boyunca toplam 27 pas yapan Burak Yılmaz, bunlarda yüzde 84,6'lık isabet oranı yakaladı. Bir kez adam geçme başarısı gösteren golcü isim, Fransa maçında bir kez de ofsaytta kaldı.
Burak Yılmaz, Fransa maçında toplam 41 kez topla buluşurken, yaptığı 4 top kaybı ile Ozan Tufan'dan (5) sonra Kenan Karaman ile birlikte en fazla top kaybeden isim oldu.
Milli Takımımızın kadrosunda Burak Yılmaz, Cenk Tosun ve Kenan Karaman haricinde Enes Ünal bulunuyor.
AHMED KUTUCU (SCHALKE 04)
Bu sezon Schalke 04 formasıyla Bundesliga'da 5 maçta forma giyen Ahmed, 108 dakika sahada kalırken 1 gol ve 1 asistlik performans gösterdi. Ahmed, iki skor katkısını da 22 dakika sahada kaldığı Paderborn deplasmanında yaptı. Schalke o maçtan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.
MUHAMMET DEMİR (GAZİANTEP FK)
Bu sezon transfer olduğu Gaziantep FK'da 4 maça çıkan Muhammet 1 gol attı. Tecrübeli golcü geçtiğimiz sezon Sivasspor formasıyla 22 maçta 4 gol atmıştı.
MEVLÜT ERDİNÇ (FENERBAHÇE)
Bu sezon Fenerbahçe formasıyla yalnızca 3 maçta toplam 22 dakika forma giyen Mevlüt skor katkısı veremedi. Golcü futbolcu geçen sezon ise Antalyaspor formasıyla toplam 27 maça çıkarken 14 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.
YUNUS MALLI (WOLFSBURG)
Arnavutluk ve Fransa maçlarına çağrılmayan Yunus Mallı, bu sezon Wolfsburg formasıyla yalnızca 2 maça çıkabildi ve gol katkısı veremedi.
