Anadolu Efes'in ABD'li gardı Shane Larkin THY Avrupa Ligi'nin son 4 haftasının en değerli oyuncusu (MVP) seçilerek tarihi bir başarının daha altına imzasını attı. Larkin geçtiğimiz haftalarda Alman ekibi Bayern Münih potasına da 49 sayı atarak THY Avrupa Ligi tarihinde bir maçta en çok sayı atan oyuncu olmayı başarmıştı. Türkiye A Milli Basketbol Takımı başantrenörü Ufuk Sarıca yıldız oyuncunun A Milli Takım'da oynama ihtimaliyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.
"Kendisini aramızda görmek istiyoruz"
Sarıca, yaptığı açıklamada, A Milli Takım için kadroda düşünülen Shane Larkin'e davet yaptıklarını kaydederek, "Kendisini milli takımda görmek istediğimizi söyledik. Geçen hafta Basketbol Federasyonu Başkanımız Hidayet Türkoğlu da kendisiyle görüştü." diye konuştu.
Larkin'in cevabını beklediklerini vurgulayan Sarıca, "Shane Larkin'in milli takım için bir an önce işlemlerinin başlaması lazım. Kendisini aramızda görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı
"Grup liderliğini garantilemek istiyoruz"
Pınar Karşıyaka'nın FIBA Avrupa Kupası L Grubu'nun beşinci haftasında yarın Rusya'da Enisey'le yapacağı karşılaşmaya da değinen Sarıca, maçı skazanıp grup liderliğini garantilemek istediklerini kaydetti.
Sarıca, bitime 2 hafta kala gruptan çıkmayı garantilediklerini hatırlatarak, güzel bir başarı elde ettiklerini söyledi. Yarınki karşılaşmanın sıralama için önemli olduğunu dile getiren Sarıca, şöyle konuştu:
