24 Mart 2019 | Pazar

Beşiktaşlı gururu

Beşiktaş, Türk futbolunun çimentosudur. 116 yıllık tarihi, en kritik virajlarda ülke futbolu lehine yapılan hamleler hep olumlu sonuç vermiş ve tarih yazılırken büyük ölçüde siyahbeyaz kalem kullanılmıştır.
İşte yine bir dönüm noktası ve Beşiktaş yine büyük bir fedakarlık yaparak teknik direktörünü Milli Takım'a gönderdi. Sonuç ortada.
Yıllar sonra bir şampiyonaya iyi başladık. Şenol Güneş daha ilk maçında, hem de deplasmanda, çocuklarıyla birlikte hepimize büyük bir sevinç yaşattı.
Beşiktaş böyledir, etrafını aydınlatırken kendi eriyen, mum gibidir. Beşiktaşlı için söz konusu memleket ise gerisi teferruattır.

İşte o Beşiktaş bir yandan Şenol hocasıyla milli gururu yaşarken diğer yandan yeni yol haritasını da belirlemek zorunda. Abdullah Avcı, Okan Buruk ya da bir başkası mı olacak, Guti denenecek mi, ya da ne kadar denenebilecek, şimdi bu sorulara cevap bulma vakti.
Başkan Fikret Orman, Guti konusunda net konuştu ve Şenol hocanın da anlayışlı davranacağına inandığını belirterek "Hocamızla bu konuyu konuşup Guti'ye biraz daha inisiyatif vermesini isteyeceğiz" mealinde konuştu. Şimdi top Şenol Güneş'te...
Yılların tecrübesi olan Güneş, hem kendisini zorda bırakmayacak, hem de Guti'nin önünü açabilecek bir formül bulabilir diye umuyorum.
Çünkü yönetimin bir zorlama yapma şansı yok, bu işler gönülle olur, zorla olmaz.

Dolayısıyla Moldova maçı sonrası Başkan Fikret Orman ile milli gururumuz Şenol Güneş'in yapacakları toplantı, Beşiktaş'ın yeni yol haritasının belirlenmesi anlamında çok önemli olacak.
Açık söyleyeyim, bir şekilde orta yol bulunacaktır. Şenol Güneş, Beşiktaş tarihinin en başarılı teknik adamlarından biridir ve her türlü saygıyı hak ediyor. Yönetim de bunun farkında olduğuna göre, ligin kalanı için plan-program yapılırken Şenol hoca belirleyici olacaktır ve kesinlikle takdir hakkını Beşiktaş lehine kullanacaktır.
Öyleyse önce Moldova maçına motive olup, dualarımızla Milli Takım'a destek olurken, ardından Kara Kartal'ın yeni ufuklara yelken açması için neler yapılabileceğini merakla takip edeceğiz. Yani...
Yanisi şu, önümüzde önemli günler var vesselam...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor