Necmi Perekli

Necmi Perekli

02 Aralık 2018 | Pazar

Öz güven yüksek

Ön liberosu kalmayan Trabzonspor'un çok hücumcuyla sahaya dizilmesi mecburiyettendi ama bu bordo-mavililere pozisyon bulması noktasında avantaj yarattı. Geçen hafta F.Bahçe'yi mağlup eden Trabzonspor'da bu hafta Ünal Karaman da futbolcular da daha bir öz güvenliydi.
Dün akşam oynanan oyundan bahsetmek gerekirse her iki takım oyuncularının da futbolun centilmenliğine hiç yakışmayan en ufak temasta kendilerini adeta bir yerleri kırılmış gibi yere atıp futboldan çalma yarışları gerçekten çok abes olmuştur.

***
Bu konu sadece bu maça özel değil tabii. Türk futbol sahalarında bu aldatma hareketleri ne yazık ki kronikleşmiştir.
Bu maç her iki takım için de önemli ve kritik bir maç idi.
Son anlara kadar her iki takım da oyunu rölantide idare etmeye çalıştı. Fakat bordo-mavililer, biraz daha sahaya ve oyuna yatkın olmaları itibarıyla maçın sonlarında bulduğu iki golle üç puanı hanesine yazdırmayı bildi.
***

Kayseri'yi bir noktada uyarmak isterim. Bu şekilde futbol oyununu adeta aldatmacalara boğarak futbolun güzelliğini rezil etmenin onlara bir getirisi olmayacaktır. Bir Anadolu takımı olarak daha ciddi bir futbol oynamaları ve oyun kurallarına sadık bir şekilde mücadele etmeleri gerekir.
Trabzonspor'da orta sahada Onazi'nin olmayışı takımın oyunu rakip sahaya taşıyamamasına sebep oldu. Bu denli dar kadro içinde futbol oynamaya çalışan takımlar için bir oyuncunun yokluğu hemen belli oluyor. Fakat Sosa ve Abdülkadir'in görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışmaları bu zaafın bir nebze telafisini sağladı. Bu üç puan Trabzonspor'un istikrarı konusunda epey bir destek sağlamıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor