08 Eylül 2018 | Cumartesi

Kaçınılmaz son

Eğer Fenerbahçe için 'iyi şeyler'den anladığınız şampiyonluk ise, bunun olması çok mümkün değil. Bu sezon kulübü ve kadroyu zirve kovalayan olarak değil, 'yenilenen-değişen' kısmında kabul edecekseniz, 'iyi şeyler' kısmına geçerseniz.
Daha kongre olmadan, başkanlar değişmeden yazdım ve söyledim;
"Bu takıma 5 tane tartışılmayacak oyuncu alınacaksa, yeni teknik adam getirilsin. Yok eğer bunlar olmayacaksa, Aykut Kocaman'dan vazgeçmek saçmalık olur." Art arda gelen üç yenilgi veya Benfica'ya elenişinin temelinde bu yatıyor. Cocu'nun, takımın sınırlarını anlayamadığı oyun sistemi ile işe başlaması. Kayserispor maçındaki yönetim performansına baktığımızda hem rakip, hem de oyun analizinde problemleri var.
Tabela üstünden baktığımızda bu iniş çıkışların bundan sonra da olması kaçınılmaz. O yüzden "Doğru oyun" diyen Aykut Kocaman'a burun kıvıranların "Neden böyle?" demeye hakları yok. Ali Koç da dahil...

İYİ ŞEYLER NEDİR?
Ali Koç, başkan olduğu gün "Felsefe değiştiriyoruz" dedi. Bugüne kadar yapılanlara baktığımızda söyledikleriyle paralel hareket ediyor.
Fenerbahçe'nin belki de ilk defa bir planı ve bunu uygulamakta ısrarlı bir başkanı oldu. Planınız varsa, gelişirsiniz. Çünkü revize etme şansınız hep elinizdedir ve hedefiniz nedir biliyorsunuz demektir.
Kulübün mali çıkmazından çıkmak için tek çaresi oyuncu üretip satması. Damien Comolli, 24 yaş ortalamasında 11 transfer yaptı. Philip Cocu gibi genç oyuncuları geliştiren ve PSV'ye 5 sezonda 123 milyon euro bonservis geliri sağlayan bir teknik adam ile anlaştı.
O zaman değişim sürecini, genç oyuncuların takıma monte edilmesini, tecrübelilerle uyum yakalamasını bekleyeceğiz. Bu arada sonuçlar da düzelirse ne ala... Düzelmezse de problem yok. Planınız yürüyor, bu sene olmasa bile, gelecek sezon tüm rakiplerinizin önüne geçersiniz.

KÜSMEK YOK
Fenerbahçe taraftarı ve özellikle kombine alanlar artık bakış açılarını değiştirip, kadroya ve yönetenlere sevgilerini göstermeliler. Çünkü Kadıköy'ün ortamı sövmekten sevmeye gelmeli.
Gelmeli ki; o çocuklar korkmadan sorumluluk alsın, riske girsin, toptan kaçmasınlar. Üç yenilgi üst üste...
Belki gelecek 3 maç da yenilecekler.
Ne yapacaksınız, başka takım mı tutacaksınız? Kaynakları bu kadar sorumsuzca harcanan kulübün yeniden doğuşuna ortak olmak isteyen Fenerbahçeliler, şefkat modunu açık tutmalılar.

COCU DEĞİŞMELİ Mİ?
Philip Cocu, takım ve taktik organizasyonunda güven vermiyor. Bu demektir ki; büyük başarılara onunla gitmeniz pek mümkün değil. Ama amaç üretmek olduğunda, Hollanda'daki rakamlar umutlu olmamızı sağlıyor.
Burada Ali Koç bir seçim yapacak.
Kararı ne olursa olsun, ocak ayına kadar da beklemek zorunda.

YABANCI SAYISI ARTSIN
Ben hep sınırsız yabancıdan yana oldum. Sınırlamanın kalktığı dört yıllık sürede yurt dışına 30 oyuncu göndermişiz.
Sınırlamanın olduğu 10 yılda ise 20. Arabası, sigarası, pantolonu veya iç çamaşırı yabancı olup da, yabancı oyuncu almayalım demek, dünyadan uzaklaşmaktır. Bugün küçükler ile büyükler arasında rekabet dengesi değişmişse, bu doğru yabancı transferleriyle oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor